Knierevisie: het vervangen van een knieprothese

Wij brengen u weer verder in beweging

Een knieprothese gaat helaas niet eeuwig mee. Gemiddeld is een kunstknie na 15 jaar versleten. Het komt echter voor dat een 'nieuwe knie' eerder klachten geeft en u bijvoorbeeld last krijgt met sporten of lopen. Uw knie kan instabiel zijn, of pijn of stijfheid veroorzaken. Een revisieoperatie kan de oplossing bieden.

Bij een revisie van de knieprothese vervangen wij uw knieprothese of onderdelen van die prothese. Dit is een veelvoorkomende operatie in de Sint Maartenskliniek: onze orthopeden doen dit 15x zo vaak als orthopeden in een gemiddeld Nederlands ziekenhuis. Ook wanneer andere ziekenhuizen geen oplossing meer zien, worden mensen met klachten aan een knieprothese vaak doorgestuurd naar ons. Als expertisecentrum hebben wij de juiste mensen en middelen voor complexe operaties binnen bereik. 

Bij de Sint Maartenskliniek weten we dan ook als geen ander wat een beperking in bewegingsvrijheid voor u betekent. Samen met u gaan we op zoek naar een behandeling op maat. Vraag uw huisarts om een verwijzing of vul de zelftest in. Onze orthopeden zien u graag op onze locaties in Nijmegen, Boxmeer of Woerden.

Veelgestelde vragen:

Zeer waarschijnlijk. Niet elke orthopeed heeft voldoende expertise en ervaring met falende knieprotheses. De Sint Maartenskliniek voert de meeste knierevisieoperaties (vervanging van de prothese) per jaar uit. We doen er 15 keer zoveel dan een gemiddeld ander ziekenhuis. Een revisieoperatie is vaak een complexe operatie en elke revisieoperatie is weer anders. De orthopeden van de Sint Maartenskliniek zijn experts in deze behandeling.

Een knierevisie-operatie, waarbij een knieprothese of onderdelen daarvan worden vervangen door nieuwe onderdelen door een orthopedisch chirurg, is een complexe operatie. Onze kniechirurgen zijn speciaal opgeleid om dit werk goed te doen samen met hun collega's van het operatieteam, dat goed op elkaar is ingespeeld voor deze operaties. Ook de zorg op de verpleegafdeling is speciaal ingesteld op patiënten na een revisieoperatie.

Onze knierevisie chirurgen voeren deze ingrepen dan ook zeer regelmatig uit. Zo doen we in de Sint Maartenskliniek de meeste knierevisieoperaties per jaar uit. In Nederland komen deze knierevisie-operaties jaarlijks aanzienlijk minder voor dan het plaatsen van de eerste knieprothese.

Voor onderzoek, diagnose en begeleiding voor en na de operatie kunt u op onze locaties in Nijmegen, Woerden en Boxmeer terecht. Wanneer er een operatie nodig is zal deze plaatsvinden op onze locatie in Nijmegen of Boxmeer. Adressen en contactinformatie vindt u op onze contactpagina.
Een overzicht van onze orthopedisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in behandelingen aan knie en onderbeen vindt u in ons specialistenoverzicht.

Onze excuses.


Momenteel is het contactformulier niet beschikbaar.