Klachten knieprothese

Zelftest knieprothese klachten

Stel: u heeft klachten aan uw knieprothese. Hartstikke vervelend. Misschien vraagt u zich af of dit 'normaal' is. Of dat het juist reden is om medische hulp te zoeken. Deze handige zelftest biedt uitkomst. Vul de vragen in en binnen enkele minuten weet u wat in uw situatie verstandig is.

Doe de test

Beantwoord de vragen en ontvang direct ons advies. 
Let op: we geven een advies op basis van de antwoorden die u invult. Neem bij twijfel altijd contact op met uw arts.

Aan de uitslag van deze test kunnen geen rechten ontleend worden. 

 

Heeft u mogelijk een infectie aan uw prothese (lekkende wond, roodheid, warm aanvoelen, koorts),  neem dan direct contact op met uw arts. 

Vraag 1/9

Heeft u een knieprothese?
Hoe lang heeft u deze prothese?
Hoeveel pijn ervaart u aan uw knieprothese bij beweging?

Geen pijn

Nauwelijks pijn

Zeer milde pijn

Milde pijn

Matige pijn

Redelijk veel pijn

Veel pijn

Hevige pijn

Zeer hevige pijn

Extreem hevige pijn

Onhoudbare pijn

Heeft u last van stijfheid aan uw knieprothese?
Heeft u last van een onstabiel gevoel in uw knie?
Heeft u het idee dat de stand van uw knieprothese-been fors anders is dan uw andere been?
Beperkt uw prothese u in uw dagelijks leven?
Hoe lang kunt u lopen totdat de pijn of het ongemak aan uw knie te erg wordt?

Bezoek uw huisarts bij aanhoudende knieklachten

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor knieprotheseklachten. U geeft aan dat u geen knieprothese heeft, maar wel klachten heeft aan uw knie. Wat vervelend voor u. 

Als uw knieklachten aanhouden, raden wij u aan om een afspraak te maken met uw huisarts. Uw huisarts kan beoordelen of een verwijzing naar een specialist nodig is. 

Hieronder vindt u meer informatie die in uw situatie handig kan zijn:  

 

Houd de klachten aan uw knieprothese in de gaten

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor knieprotheseklachten. U geeft aan dat u kortgeleden een knieprothese heeft gekregen en dat u enige klachten ervaart. Wat vervelend!  

De klachten aan uw knieprothese lijken gelukkig geen reden om u zorgen te maken. Het is wel belangrijk om de klachten in de gaten te houden. Mochten de klachten aanhouden of erger worden, neem dan contact op met uw behandelend arts. De orthopeed die de prothese geplaatst heeft, kent u en uw situatie het beste. 

Mocht uw orthopeed u niet verder kunnen helpen, of houden de klachten langer dan een jaar aan? Vraag dan uw orthopeed of huisarts om een verwijzing naar de Sint Maartenskliniek voor een second opinion. 

Informatie over protheseklachten Hoe krijg ik een second opinion?

 

Hieronder vindt u informatie die voor u relevant kan zijn:

Laat u verwijzen naar de Sint Maartenskliniek.

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor knieprotheseklachten. U geeft aan dat u langer dan een jaar geleden een knieprothese heeft gekregen en dat u enige klachten ervaart. Wat vervelend!  

De klachten die u noemt, kunnen erop wijzen dat er iets aan de hand is met uw knieprothese. Protheses kunnen loslaten of kunnen slijtage vertonen. Wij willen graag onderzoeken wat er precies aan de hand is. Samen met u bekijken we welke mogelijkheden er zijn en wat u het liefst zou willen.  

Vraag daarom uw huisarts om een verwijzing naar de Sint Maartenskliniek. U kunt vaak snel bij ons terecht voor een afspraak op onze polikliniek, afhankelijk van de actuele wachttijden. Raadpleeg deze altijd vooraf op onze site.

Disclaimer
Aan de uitslag van deze test kunnen geen rechten worden ontleend. Bent u in het verleden reeds door onze specialisten beoordeeld en zijn de klachten niet veranderd dan is het niet zinvol om een nieuwe afspraak te maken.

Informatie over protheseklachten

Hieronder vindt u informatie die in uw situatie handig kan zijn. 

 

Neem contact op met uw behandelend arts

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor knieprotheseklachten. U geeft aan dat u kortgeleden een knieprothese heeft gekregen en dat u nog veel klachten aan uw knie heeft. Wat vervelend! 

Omdat uw prothese minder dan één jaar geleden is geplaatst, adviseren wij u contact op te nemen met uw behandelend arts. De orthopeed die de prothese geplaatst heeft, kent u en uw situatie het beste.  

Mocht uw orthopeed u niet verder kunnen helpen, vraag dan uw orthopeed of huisarts om een verwijzing naar de Sint Maartenskliniek voor een second opinion. 

Informatie over protheseklachten Hoe krijg ik een second opinion?

 

Hieronder vindt u informatie die in uw situatie handig kan zijn:  

 

Laat u verwijzen naar de Sint Maartenskliniek

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor knieprothese klachten. U geeft aan dat u veel klachten heeft aan uw knieprothese. Wat vervelend! 

De klachten die u noemt, wijzen erop dat er iets aan de hand is met uw knieprothese. Protheses kunnen loslaten of kunnen slijtage vertonen. Wij willen graag onderzoeken wat er precies aan de hand is. Samen met u bekijken we welke mogelijkheden er zijn en wat u het liefst zou willen.  

Vraag daarom uw huisarts om een verwijzing naar de Sint Maartenskliniek. U kunt vaak snel bij ons terecht voor een afspraak op onze polikliniek, afhankelijk van de actuele wachttijden. Raadpleeg deze altijd vooraf op onze site.

Disclaimer
Aan de uitslag van deze test kunnen geen rechten worden ontleend. Bent u in het verleden reeds door onze specialisten beoordeeld en zijn de klachten niet veranderd dan is het niet zinvol om een nieuwe afspraak te maken.

Informatie over protheseklachten

 

Hieronder vindt u informatie die in uw situatie handig kan zijn. 

 

Neem contact op bij vragen

Bedankt voor het invullen van de zelftest voor knieprotheseklachten. U geeft aan dat u langer dan een jaar geleden een knieprothese heeft gekregen en dat u geen tot zeer milde klachten aan uw prothese ervaart.   

Een prothese hoeft niet gecontroleerd te worden, tenzij u klachten ervaart. Mocht u toch vragen hebben over uw prothese neem dan contact met ons op via het contactformulier.  

Op basis van uw antwoorden is er gelukkig geen reden om u zorgen te maken.  

Mocht u toch klachten krijgen, vraag uw huisarts dan om een verwijzing naar de Sint Maartenskliniek. U kunt snel bij ons terecht voor een afspraak, check de actuele wachttijden hier.  

Hieronder vindt u informatie die in uw situatie handig kan zijn. Ook kunt u bij vragen contact opnemen met onze afdeling Orthopedie (024) 365 96 59.   

Heeft u mogelijk een infectie aan uw prothese (lekkende wond, roodheid, warm aanvoelen, koorts)
neem dan direct contact op met uw arts. 

U bent van harte welkom op onze online bijeenkomst over knieprothese klachten