Menu

Veelgestelde vragen over mijnmaartenskliniek.nl

Neem bij spoed altijd telefonisch contact op via 024 365 99 11.

Om gebruik te kunnen maken van ons patiëntenportaal moet u:

  • Patiënt zijn bij de Sint Maartenskliniek.
  • Minimaal 12 jaar oud zijn. Voor kinderen onder de 16 jaar kunt u als ouders/voogd ook toegang krijgen tot het dossier in mijnmaartenskliniek.nl van uw kind.

Via mijnmaartenskliniek.nl heeft u altijd en overal op een veilige manier toegang tot uw medisch dossier. U kunt bijvoorbeeld uw geplande afspraken bekijken, uw uitslagen inzien en vragen stellen aan uw zorgteam. Wij breiden mijnmaartenskliniek de komende jaren steeds verder uit. Dus u kunt steeds meer zaken in mijnmaartenskliniek terug vinden en regelen.

U heeft een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon nodig in combinatie met een werkende internetverbinding om mijnmaartenskliniek.nl te kunnen bekijken. Daarnaast heeft u een mobiel nummer nodig. Op dit nummer krijgt u een SMS-code die u nodig heeft bij het inloggen.

Nee, u bepaalt zelf of u mijnmaartenskliniek.nl wilt. Het is niet verplicht. Wel handig.

Lukt het niet om in te loggen in mijnmaartenskliniek.nl? Probeert u dan later om opnieuw in te loggen. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op via 024 365 99 11. Wij helpen u graag.

De gegevens kunnen wegens een technisch probleem tijdelijk niet worden opgehaald. We proberen dit met spoed op te lossen. Probeer het later nog een keer. Blijft deze melding zich voordoen? Neem dan contact op via 024 365 99 11.

De uitslagen worden besproken tijdens de volgende afspraak met uw behandelaar. Mocht u nu al vragen willen stellen over een uitslag, dan is het eventueel mogelijk om een medische vraag via mijn maartenskliniek.nl te stellen.

U ontvangt alleen een melding als u een vraag heeft gesteld via mijnmaartenskliniek. U krijgt dan een e-mail dat er een bericht voor u klaar staat of wanneer er wijzigingen zijn. Om het bericht te zien, moet u inloggen in het portaal.

Nee, het portaal komt nog beschikbaar als app. Het portaal werkt nu het beste op een computer of tablet. Mocht u de website via een mobiel openen, dan worden sommige schermen niet goed getoond.

De meest gebruikte browsers worden door mijnmaartenskliniek.nl ondersteund. Oudere versies van Internet Explorer kunnen voor problemen bij het laden van het portaal zorgen.

Dit klopt; alleen de vragen die via mijnmaartenskliniek.nl zijn gesteld, zijn zichtbaar. Telefonische vragen of vragen die per mail zijn verstuurd, zijn nog niet zichtbaar in mijnmaartenskliniek.nl.

In het portaal staan medische gegevens, daarom is extra controle bij het inloggen wettelijk verplicht. Het zijn maatregelen om uw gegevens goed te beschermen.