Menu

Veelgestelde vragen over mijnmaartenskliniek.nl

print

Neem bij spoed altijd telefonisch contact op via 024 365 99 11.

print

Om gebruik te kunnen maken van ons patiëntenportaal moet u:

  • Patiënt zijn bij de Sint Maartenskliniek.
  • Minimaal 12 jaar oud zijn. Voor kinderen onder de 16 jaar kunt u als ouders/voogd ook toegang krijgen tot het dossier in mijnmaartenskliniek.nl van uw kind.
print

Via mijnmaartenskliniek.nl heeft u altijd en overal op een veilige manier toegang tot uw medisch dossier. U kunt bijvoorbeeld uw geplande afspraken bekijken, uw uitslagen inzien en vragen stellen aan uw zorgteam.

Wij breiden mijnmaartenskliniek de komende jaren steeds verder uit. Zo is het inmiddels mogelijk voor reumatologie patiënten om via mijnmaartenskliniek.nl uw reumamedicatie in te zien en te bestellen. U kunt steeds meer zaken in mijnmaartenskliniek terug vinden en regelen.

print

U heeft een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon nodig in combinatie met een werkende internetverbinding om mijnmaartenskliniek.nl te kunnen bekijken. Daarnaast heeft u een mobiel nummer nodig. Op dit nummer krijgt u een SMS-code die u nodig heeft bij het inloggen.

print

Nee, u bepaalt zelf of u mijnmaartenskliniek.nl wilt. Het is niet verplicht. Wel handig.

print

Lukt het niet om in te loggen in mijnmaartenskliniek.nl? Probeert u dan later om opnieuw in te loggen. Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op via 024 365 99 11. Wij helpen u graag.

print

De gegevens kunnen wegens een technisch probleem tijdelijk niet worden opgehaald. We proberen dit met spoed op te lossen. Probeer het later nog een keer. Blijft deze melding zich voordoen? Neem dan contact op via 024 365 99 11.

print

De uitslagen worden besproken tijdens de volgende afspraak met uw behandelaar. Mocht u nu al vragen willen stellen over een uitslag, dan is het eventueel mogelijk om een medische vraag via mijn maartenskliniek.nl te stellen.

print

U kunt in het portaal rechts bovenin bij het belletje zien of u nieuwe meldingen heeft. Als u op het belletje klikt kunt u ook gelijk naar de plek van de melding navigeren. Bijvoorbeeld naar het antwoord op een door u gestelde vraag.

print

Nee, het portaal komt nog beschikbaar als app. Het portaal werkt nu het beste op een computer of tablet. Mocht u de website via een mobiel openen, dan worden sommige schermen niet goed getoond.

print

De meest gebruikte browsers worden door mijnmaartenskliniek.nl ondersteund. Oudere versies van Internet Explorer kunnen voor problemen bij het laden van het portaal zorgen.

print

U kunt de vragen die u heeft gesteld op mijnmaartenskliniek.nl terugvinden via de link die u in uw e-mail heeft gehad. Of klik in mijnmaartenskliniek.nl in de menubalk op 'Vragen' en kies voor 'Algemene vragen', als u een algemene vraag heeft gesteld, of klik op 'Medische vragen' als u een medische vraag heeft gesteld. Vervolgens opent u in het overzicht eronder de vraag die u heeft gesteld en bekijkt u daar de reactie die is gegeven.

Telefonische vragen of vragen die per mail zijn verstuurd, zijn nog niet zichtbaar in mijnmaartenskliniek.nl.

print

In het portaal staan medische gegevens, daarom is extra controle bij het inloggen wettelijk verplicht. Het zijn maatregelen om uw gegevens goed te beschermen.