We geloven dat we alleen met vitale medewerkers de beste zorg aan onze patiënten kunnen geven. Daarom schenken we deze week, in de zogeheten vitaliteitsweek, extra aandacht aan de vitaliteit en het werkplezier van onze medewerkers. We zijn niet de enige organisatie die dit doet. Gisteren, op de eerste dag van de vitaliteitsweek, hebben 37 Nijmeegse organisaties een lokaal preventieakkoord ondertekend in het bijzijn van staatssecretaris Paul Blokhuis. Hiermee spreken zij af dat ze actief een gezonde levensstijl bij medewerkers stimuleren. De Sint Maartenskliniek mocht deze bijzondere gebeurtenis hosten.

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Jaarlijks sterven 35.000 Nederlanders door roken, overgewicht of probleemdrinken, samen zijn ze de grootste oorzaak van ziekte in Nederland. De cijfers voor Nijmegen laten hetzelfde zien als de landelijke trend. Om het tij te keren, hebben gemeente Nijmegen, het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid al in 2017 het initiatief genomen tot de beweging ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen.’. Met het lokaal preventieakkoord wordt deze Nijmeegse beweging versterkt en versneld. Nijmegen is de eerste gemeente in Nederland die een vervolg geeft aan het nationaal preventieakkoord.

IMG_2429.jpg#asset:11278

Vitaliteit en de Sint Maartenskliniek

De ambities die de organisaties hebben, zijn verschillend. En ook in de invulling van de vitaliteitsweek verschilt per organisatie. In ieder geval zitten we in Nijmegen niet stil: er zijn werkconferenties over vitaliteit, gezond eten, stoppen met roken, en er is een platform waar de organisaties initiatieven, kennis en onderzoeksresultaten met elkaar delen. De Sint Maartenskliniek organiseert deze hele week verschillende activiteiten voor medewerkers. Benieuwd wat we voor de medewerkers doen? Lees dan hier het interview met initiatiefnemer binnen het vitaliteitsprogramma van de Sint Maartenskliniek, Lieke van Griensven.