Gepubliceerd op: 15-12-2022

Mooi nieuws! Het Landelijk Actieplan Zeggenschap heeft ons een subsidie van € 50.000 toegekend. Met dit bedrag kunnen 10 verpleegkundigen volgend jaar een kijkje in de keuken nemen van een ander ziekenhuis. Gedurende 7 werkdagen krijgen zij de kans om daar hun blik te verruimen, inspiratie op te doen, te netwerken en te leren.

Tijdens de coronapandemie hebben enkele verpleegkundigen ervaren hoe bijzonder en leerzaam het is om eens in een ander ziekenhuis te werken. Ze kwamen vol energie en met nieuwe ideeën terug. Bijvoorbeeld over de organisatie van de zorg, het borgen van kwaliteit, het doorvoeren van verbeteringen en de mogelijkheid om mee te praten. Waardevol.

Waardevolle nieuwe inzichten
Simone Boeijen, verpleegkundige en voorzitter van de Multidisciplinaire Advies Raad voor verpleegkundigen en paramedici: “Je neemt nieuwe inzichten en frisse energie mee terug naar je eigen afdeling. Ook leer je veel over hoe je als verpleegkundige mee kunt praten en invloed kunt uitoefenen. Dat is erg waardevol en draagt bij aan het werkplezier.

Na afloop van de detachering delen de 10 verpleegkundigen hun ervaringen tijdens een mini-congres. Zo kunnen we allemaal leren van hun ervaringen.”