Menu
Gepubliceerd op: 09-12-2019

Vanaf vandaag is onze collega Esther, verpleegkundige van de afdeling Neurorevalidatie, te zien in een Tv-commercial. Zij doet namelijk mee aan de landelijke campagne Ik Zorg. Esther is trots op het eindresultaat: “het laat precies zien hoe ik ben en de samenwerking met de revalidant staat voorop.”

Het begon afgelopen zomer met een oproep van de Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn. Zorginstellingen werden uitgenodigd om ervaringen in te sturen van collega’s die trots zijn op hun werk in de zorg. Esther’s verhaal werd gekozen als één van de verhalen die dit jaar in de landelijke wervingscampagne Ik Zorg worden gebruikt. Vervolgens werd met Esther en revalidant Hennie deze korte Tv-commercial gemaakt.

Trots

Esther: “Ik ben trots dat ik vanuit de Sint Maartenskliniek het verpleegkundig beroep zo onder de aandacht kan helpen brengen. Het filmpje laat goed zien dat het verpleegkundige vak echt gericht is op de zorg voor je patiënten. Er wordt tegenwoordig zoveel geschreven en gedeeld over functiedifferentiatie en andere zaken rond de zorg, dat de kern van het vak soms onderbelicht wordt.”

Neurorevalidatie

Esther werkt al 16 jaar voor de Sint Maartenskliniek en vond het ook belangrijk om de neurorevalidatie te kunnen laten zien in deze campagne: “Niet voor niets ben ik hier al 16 jaar werkzaam. En zoals de campagne aangeeft, ben ik trots om als verpleegkundige werkzaam te zijn in de Sint Maartenskliniek. Tegenwoordig merk je dat het aanbod voor de verschillende banen groot is. Daarom vind ik het belangrijk om ook ons vak binnen de Neurorevalidatie te laten zien. De Sint Maartenskliniek is bovendien een fijne organisatie om in te werken.”

Campagne

De campagne Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen. “Ik hoop dat het mensen motiveert om te gaan werken in de zorg. Zowel jonge mensen die net van school komen, als mensen die nadenken over een carrière switch. En natuurlijk hoop ik ook dat mensen ook kiezen om voor de Sint Maartenskliniek te komen werken.”, aldus Esther.

Werken bij de Sint Maartenskliniek

Wil je meer weten, of weet je nu al dat je een collega van Esther wilt worden? Of ben je benieuwd naar andere carrièrekansen bij de Sint Maartenskliniek? Kijk dan verder op onze pagina 'Werken bij de Sint Maartenskliniek'.

Op www.ontdekdezorg.nl vind je meer informatie over de campagne.