Een stap verder richting duurzame zorg

Gepubliceerd op: 26-03-2024

Wist jij dat onze medewerkers zich dagelijks inzetten om de zorgsector nog groener te maken? Wij voelen ons verantwoordelijk voor onze omgeving en daarom hebben we geïnvesteerd in het op de kaart zetten van duurzaamheid en het behalen van het bronzen certificaat van Milieu Platform Zorg (MPZ). Maar de Maartenskliniek is ambitieus. We willen nóg grotere stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Ons nieuwe doel? Het behalen van het zilveren niveau!

Van brons naar zilver

We hebben een goede basis gelegd met het behalen van het bronzen niveau: we voldoen aan milieuwetgeving en extra maatregelen die zichzelf terugverdienen. Het zilveren niveau gaat net een stap verder en neemt het thema ‘duurzaam inkopen’ en duurzame inzetbaarheid en mobiliteit met zich mee. Hier valt nog altijd winst te behalen. Maatschappelijk verantwoord inkopen heeft op verschillende manieren impact. We willen niet alleen duurzame producten en diensten kiezen vanwege de voordelen voor het milieu, maar we willen ook leveranciers en fabrikanten stimuleren om duurzamer te produceren.

In gesprek met elkaar

De kennis over duurzaam inkopen is in de afgelopen jaren flink gestegen. Om een stap naar het zilveren niveau te maken en duurzaam inkopen in alle lagen van de Maartenskliniek te integreren, is het belangrijk om deze kennis met elkaar te delen. Op uitnodiging van Deloitte zijn we met elkaar in gesprek gegaan op het gebied van duurzaam inkopen, mobiliteit en gedragsverandering. Tijdens deze workshops werden ervaringen en best practices met elkaar gedeeld en maakten we concrete doelstellingen. Een mooi startpunt om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en de zorgsector nog groener te maken!

Denk mee met de Maartenskliniek

Heb je vragen of suggesties over het verder verduurzamen van de Maartenskliniek? Laat het weten via onze socialmediakanalen! Fijn als we allemaal meedenken.