Eet je beter

Gepubliceerd op: 15-05-2023

Dagelijks zetten we ons in om patiënten verder in beweging te brengen. Voor de patiënten die bij ons verblijven op onze revalidatie- of verpleegafdelingen is ook voeding een belangrijk onderdeel. Zowel van hun behandeling als van hun herstel. Daarom hebben wij de afgelopen jaren achter de schermen gewerkt aan een nieuwe visie op voeding. Vanaf 16 mei gaan onze patiënten, bezoekers en medewerkers dit in de praktijk ervaren in onze locatie Nijmegen!

Eet beter en voel je beter!

Onze nieuwe manier van eten is er helemaal op gericht om onze patiënten zo goed mogelijk te laten herstellen. Daarom gaan er drie dingen opvallend veranderen:

  • We gaan van drie hoofdmaaltijden naar zeven eetmomenten per dag. Zo kan het lichaam de voedingsstoffen beter opnemen.

  • We zorgen voor eiwitrijke voeding. Dit geeft het lichaam alle bouwstenen die het nodig heeft voor revalidatie en herstel.

  • Bewegen staat centraal, ook tijdens het eten. We serveren eten dan ook zoveel mogelijk aan tafel in onze huiskamer of in het restaurant en niet meer standaard in bed.

Iedere patiënt is anders

Smaken verschillen, net zoals allergieën en diëten. Daarom kijken onze voedingsassistenten samen met de patiënt naar de meest geschikte maaltijden en tussendoortjes. Mensen die langer bij ons verblijven zullen ook merken dat de menu’s gevarieerder worden. Zo zorgen we voor minder herhaling en meer eetlust en eetplezier.

Bezoek kan mee-eten met de patiënt die bij ons verblijft. Dat kan gewoon op de afdeling, maar het wordt ook heel eenvoudig om samen aan te schuiven in ons restaurant Het Rondeel.

Duurzaam en gezond voor iedereen

Het aanbod in ons restaurant Het Rondeel is de afgelopen jaren al aangepast naar een gezonder aanbod. Wij hebben namelijk al een tijdje één keuken, waar al het eten wordt bereid voor de hele kliniek. De maaltijden voor de patiënten worden nu ook verkrijgbaar voor bezoekers en medewerkers.

Ook daar hebben we kritisch gekeken naar onze keten en verbeteren we doorlopend. We beperken voedselverspilling tot het minimum en kopen zoveel mogelijk lokaal in. Hierdoor is het eten in de Sint Maartenskliniek niet alleen lekker, vers en goed voor uw herstel, maar ook nog eens duurzaam.