Gijs de Vries nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van de Sint Maartenskliniek

Gepubliceerd op: 14-03-2024

De heer Mr. P.G. (Gijs) de Vries wordt per 17 mei 2024 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Sint Maartenskliniek. In die rol volgt hij dr. René Penning de Vries op, die na acht jaar afscheid neemt van de Raad van Toezicht wegens het verstrijken van zijn tweede benoemingstermijn.

Gijs de Vries (Amersfoort, 1958) is een ervaren consultant/interim manager, bestuurder en toezichthouder in de zorg. Hij is afgestudeerd in het Nederlands Recht (privaatrecht) aan de Universiteit Utrecht en heeft daarna een bedrijfskunde opleiding gedaan. Nadat hij werkzaam was in diverse beleids- en managementfuncties was De Vries directie- en bestuurslid bij Capgemini en EY. In zijn laatste bestuursfunctie was hij CEO/algemeen directeur van Rode Kruis Nederland. Momenteel is hij professioneel toezichthouder, naast een rol als executive coach.

De Vries is opgetogen om zich in te zetten voor de Sint Maartenskliniek: “De Sint Maartenskliniek is een gespecialiseerd ziekenhuis met een grote naam in Nederland en Europa en met een bijzondere missie erop gericht om mensen hun bewegingsvrijheid weer terug te geven. Geweldig om al mijn ervaringen in de zorg daarvoor in te kunnen zetten; zeker in het licht van de samenwerking aan het begin van mijn carrière tussen de Sint Maartenskliniek en het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.”

De Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht zijn zeer verheugd dat met de komst van Gijs de Vries de Raad van Toezicht een ervaren en ondernemend opvolger als voorzitter Raad van Toezicht heeft gevonden en ziet uit naar de samenwerking. Daarnaast bedanken zij René Penning de Vries voor zijn nauwe verbondenheid met de kliniek en zijn jarenlange bijdrage aan het verder in beweging brengen van de Sint Maartenskliniek. De Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht wensen René heel veel goeds voor de toekomst.