Gepubliceerd op: 25-11-2022

Op 22 november zijn vier onderzoeksprojecten gehonoreerd in het promotiefonds van het Radboudumc en vier andere ziekenhuizen uit de regio, waaronder de Sint Maartenskliniek. Eén van deze projecten is een onderzoek van Brenda Groen (Sint Maartenskliniek) & Vivian Weerdesteyn (Radboudumc / Sint Maartenskliniek)!

Brenda en Vivian doen samen met Lise Verhoef, Tim Pelle en Jenneken Naaldenberg onderzoek naar eHealth voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke of fysieke beperking. Hun project heet Games to move: Personalized eHealth intervention to improve physical activity in children and adolescents with intellectual and/or physical disabilities.

Om de samenwerking tussen de regionale ziekenhuizen (CWZ, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Rijnstate, Sint Maartenskliniek en het Radboudumc) te stimuleren is in 2016 een promotiefonds gestart. Hieruit financieren de ziekenhuizen het doen van gezamenlijk onderzoek. De onderzoeksprojecten krijgen gezamenlijk een bijdrage van 240.000 euro. In de afgelopen vier jaar zijn 23 projecten gefinancierd, waarvan tot op heden vier promovendi hun onderzoek hebben afgerond.

Succes met het onderzoek!