HAN University of Applied Sciences en Sint Maartenskliniek versterken samenwerking

Gepubliceerd op: 20-06-2024

Bestuurders Tim Simmers van de Sint Maartenskliniek en Yvonne de Haan van HAN University of Applied Sciences hebben vanmorgen een handtekening gezet onder een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst. Het in beweging gespecialiseerde ziekenhuis en de kennisinstelling verlengen hiermee de samenwerking tot tenminste 2030.

Met de overeenkomst bevestigen de twee het bundelen van beider expertises gericht op samen leren, werken, onderzoeken en innoveren in de praktijk.

 “Onderzoekers en studenten van de HAN werken samen met professionals en patiënten uit de Sint Maartenskliniek aan onder meer het ontwikkelen en testen van digitale hulpmiddelen om de zorg-al dan niet op afstand- te verbeteren”, aldus Yvonne de Haan, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de HAN. Tim Simmers, lid Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek, voegt toe: “Door de koppeling van kennis via onderzoek naar toepassing wordt de patiënt direct geholpen. We kunnen dankzij het onderwijs betere en toegankelijkere zorg leveren aan meer patiënten.“

Installatie duolectoren

Vanmiddag volgt al een concreet voorbeeld van de samenwerking tussen beide organisaties met de installatie van duolectoren Lilian Beijer en Geert Frederix.