Lancering eerste VR App Store voor de zorg

Gepubliceerd op: 22-02-2021

De afgelopen jaren is het gebruik van Virtual Reality (VR) in de zorg enorm toegenomen. Inmiddels maakt ongeveer 70% van de Nederlandse ziekenhuizen gebruik van VR en zijn er tal van VR-aanbieders in de gezondheidszorg. De Sint Maartenskliniek en SyncVR Medical lanceren nu als eerste wereldwijd een VR App Store speciaal voor de zorg.

Deze VR App Store geeft een compleet overzicht van alle VR-apps die relevant zijn voor zorginstellingen. Er zijn apps voor pijn-, angst- en stressvermindering, voor revalidatie en ook voor training en educatie. Per app kan je in de App Store zien voor wie en wat een VR-app geschikt is, zoals leeftijdscategorie, VR-bril en specialisme. Ook staat er informatie per VR-app en kunnen zorgverleners en patiënten reviews plaatsen. Zo wordt kennisdeling tussen zorginstellingen gestimuleerd. De Sint Maartenskliniek heeft via de VR App Store al meer dan 10 VR-apps kunnen testen met patiënten, en draagt zo bij aan de ontwikkeling.

Koppeling met elektronisch patiëntendossier

Een volgende stap is een koppeling tussen de VR App Store en het elektronisch patiëntendossier (EPD). Zo kunnen in het EPD meerdere dingen geregistreerd worden, bijvoorbeeld welke VR-content een patiënt ervaren heeft, de tijdsduur en waardes zoals pijnscores.

Vanaf vandaag is de App Store live op: https://dashboard.syncvr.tech.