Gepubliceerd op: 06-09-2021

Vandaag start de nieuwe campagne ‘Samen Beslissen’. Landelijk wordt de komende tijd intensief aandacht besteed aan dit onderwerp via o.a. radio- en televisiecommercials en op billboards. Bij de Sint Maartenskliniek vinden we het belangrijk dat we samen beslissen met u als patiënt. En onze zorgverleners dragen daar actief hun steentje aan bij.

Wat is Samen beslissen?

Goede zorg begint met een goed gesprek. We vinden het belangrijk dat u en uw zorgverlener samenwerken bij uw behandeling. U bent degene die beslist over uw behandeling, onze zorgverleners helpen u bij het maken van die keuze. Door u iets te vertellen over de voor- en nadelen, mogelijkheden en gevolgen. Maar ook door goed naar u te luisteren. In de campagne worden patiënten en zorgverleners opgeroepen om te vertellen wat je belangrijk vindt, te luisteren en vragen te stellen. Samen beslissen zorgt ervoor dat u bewust kiest voor zorg die bij u past. Meer informatie en tips vindt u op www.begineengoedgesprek.nl.

Wat doet de Sint Maartenskliniek?

Onze zorgverleners doen altijd al hun best om samen met u als patiënt te beslissen. Toch kan het zo zijn dat u dit anders ervaart. Daarom besteden wij ook graag aandacht aan de campagne.

De spreekkamer is waar het allemaal gebeurt. Daarom vindt u de komende tijd handige geheugensteuntjes op het bureau van uw arts. Denk aan vragen die u kunt stellen of dingen die u kunt zeggen. Ook delen we de komende tijd op social media tips die u helpen om samen te beslissen. Wilt u zich meer verdiepen in dit onderwerp? Op onze balies liggen folders die u mee mag nemen.