3e plaats voor MaartensMasters tijdens Oostenrijkse HandbikeBattle

Gepubliceerd op: 05-07-2024

Op 27 juni namen de MaartensMasters deel aan de HandbikeBattle in Oostenrijk, waar zij als team de derde plek wisten te bemachtigen. Sinds 2013 reist een team (oud)revalidanten van de Sint Maartenskliniek af om de strijd aan te gaan met de Kaunertaler gletscher. Deelnemers gaan op armkracht naar boven over een lengte van 20 kilometer en met een hoogteverschil van 900 meter.

Het team bestond dit jaar uit Pieter, Bas, Wilco en Wendy. Voor alle deelnemers was het de eerste keer, op Pieter na, die voor de tweede keer op rij meedeed. Wilco en Wendy werden ook nog eens 3e in hun eigen klassement. 

Een magisch gevoel 

Deelneemster Wendy kijkt terug op een fantastische week. “Uiteindelijk viel het mee, al werd het vanaf bocht 13 toch wel zwaar, héél zwaar! Gelukkig heb ik hier een half jaar intensief voor getraind: 3 keer per week fysio en 2 keer per week fietsen. Het was een magisch gevoel!” 

Over de HandbikeBattle 

De HandbikeBattle is een handbikewedstrijd voor mensen met een beperking en wordt georganiseerd door Stichting Handbike events voor revalidanten van alle revalidatiecentra in Nederland. Strijdtoneel is de Kaunertaler gletscher. De deelnemers gaan volledig op op armkracht naar boven. 

Om zo goed mogelijk mee te draaien in de maatschappij, stimuleren wij onze revalidanten altijd om het beste uit zichzelf te halen. Ongeacht de uitkomst zijn we dus enorm trots. Wát een prestatie om je fysieke- en mentale grenzen zo te verleggen. 

Over de MaartensMasters 

Meedoen aan de HandbikeBattle is een enorme inspanning. Dit vraagt dan ook om een goede voorbereiding op de wedstrijd. Begeleiders van de Sint Maartenskliniek helpen de handbikers hierbij. Een half jaar voor de battle start een intensief trainingsprogramma. Vanaf de eerste week van januari trainen de handbikers één keer per week samen buiten in de heuvels rondom de Sint Maartenskliniek. De trainingen zijn erop gericht om goed voorbereid en op elkaar ingespeeld naar Oostenrijk te kunnen afreizen. Teambuilding is dan ook erg belangrijk. Daarnaast trainen de deelnemers individueel. Elke handbiker heeft een eigen begeleider die meetraint en tijdens de wedstrijd mee de berg op fietst.