Menu
Gepubliceerd op: 18-12-2020

De Sint Maartenskliniek heeft de JCI-accreditatie, een internationaal keurmerk voor kwaliteit en veiligheid in ziekenhuizen, gehaald. Voor dit keurmerk hebben vier auditoren in de week van 7 december jl. gedurende vijf dagen de kwaliteit van zorg in de Sint Maartenskliniek getoetst. De auditoren hebben onze zorgverlening getoetst op zo’n 1100 normen. Onze zorg is ‘excellent’ genoemd. De Sint Maartenskliniek is met vlag en wimpel geslaagd.

De Sint Maartenskliniek heeft het leveren van excellente, veilige zorg hoog in het vaandel staan. “Wij vinden het erg belangrijk om onze zorg voortdurend verder te verbeteren, Uit de audit bleek dat de Sint Maartenskliniek in de patiëntenzorg aan alle normen voldeed. Daar ben ik heel trots op”, aldus Gert van Enk van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek. Eerder spraken de auditoren al hun grote waardering uit voor de eerlijke enthousiaste en betrokken medewerkers. Zij vonden de betrokkenheid fantastic om te zien.

De JCI is een door de World Health Organisation (WHO) erkende organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst. JCI is anders dan andere kwaliteitskeurmerken. Het draait om de zorg voor de patiënt in de dagelijkse praktijk. Het beoordeelt niet alleen of protocollen en zorgplannen netjes op papier staan, maar JCI kijkt vooral naar wat ervan in de praktijk terecht komt. JCI vraagt van de zorgverlener altijd te kijken waar de zorg beter kan.