Menu
Gepubliceerd op: 20-01-2020

Een ziekenhuisbezoek of het volgen van therapie kan spannend zijn voor kinderen. Wat nou als we de zorg nét even wat leuker kunnen maken? Met die gedachte helpt Stichting Mijn Liefste Wens bij de realisatie van een nieuwe speeltuin voor revaliderende kinderen van de Sint Maartenskliniek. Op 9 maart vindt de feestelijke opening van de speeltuin plaats.

Bijna dertig jaar geleden maakte Theo Schippers het van dichtbij mee: zijn dochter belandde met een levensbedreigende ziekte in het ziekenhuis. “Die gebeurtenis heeft mij duidelijk gemaakt waar het om gaat in het leven: gezondheid. Sindsdien wil ik me inzetten voor het welzijn van zieke kinderen.” Theo is bestuursvoorzitter van Stichting Mijn Liefste Wens. Al vele jaren ondersteunt deze stichting diverse projecten voor het Radboudumc, het CWZ en nu dus ook de Sint Maartenskliniek.

Therapie in de speeltuin

Het eerste project waarbij Stichting Mijn Liefste Wens en de Sint Maartenskliniek samenwerken, is een kinderrevalidatiespeeltuin. De tuin krijgt uitdagende speeltoestellen waarmee kinderen met hun behandelaars kunnen oefenen. De speeltuin van de Sint Maartenskliniek is straks een echt onderdeel van het revalidatieproces. Bestuurslid Jean Gardeniers van Stichting Mijn Liefste Wens: “De kinderen oefenen niet alleen binnen in de gymzaal, maar ook in het groen. Even de ellende vergeten en focussen om het bruggetje over te komen.” De feestelijke opening van de kinderrevalidatiespeeltuin is op 9 maart. Alle kinderen kunnen vanaf die datum de speeltoestellen komen gebruiken. Dus ook kinderen die niet in de Sint Maartenskliniek revalideren.

Stichting Mijn Liefste Wens

Stichting Mijn Liefste Wens steunt projecten om de zorg voor kinderen net even wat leuker te maken. Zo doneerde de stichting vorig jaar beeldapparatuur voor fietsergometers van het Radboudumc voor kinderen met o.a. taaislijmziekte. Jean: “De kinderen worden uitgedaagd om bijvoorbeeld virtueel de Alpe d’Huez op te fietsen. Tegelijkertijd voeren de fysiotherapeuten allerlei metingen uit.” Wilt u meer informatie over Stichting Mijn Liefste Wens? Of een donatie doen voor meer projecten zoals de kinderrevalidatiespeeltuin? Kijk dan op www.mijnliefstewens.nl.