Sint Maartenskliniek niet verder met EPD NEXUS

Gepubliceerd op: 19-01-2024

De Sint Maartenskliniek, kliniek gericht op houding en beweging, stopt met de implementatie van het NEXUS Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Het bestuur van de Sint Maartenskliniek constateert dat het NEXUS niet lukt om de implementatie tijdig en verantwoord te realiseren. De Raad van Bestuur beraadt zich over het vervolg van het EPD.

Onvoldoende voortgang

In april 2023 heeft de Sint Maartenskliniek een overeenkomst gesloten met NEXUS Nederland en NEXUS AG voor de levering van een EPD. De overeengekomen termijn voor implementatie lag op 1 juli 2024.

De afgelopen negen maanden hebben projectteams van de kliniek en NEXUS gewerkt aan de noodzakelijke voorbereidingen.

Voor de Sint Maartenskliniek zijn bij de beoordeling van de plannen patiëntveiligheid, continuïteit van zorg en continuïteit van de organisatie cruciaal. Helaas moeten we constateren dat ondanks veelvuldige verzoeken en overleg op diverse niveaus er onvoldoende voortgang geboekt werd in het project en fundamentele vragen onbeantwoord bleven. Recent heeft NEXUS op ons aandringen nieuwe plannen opgeleverd om alsnog tot invoering van het EPD te komen. De Raad van Bestuur van de kliniek heeft geconcludeerd dat invoering van het EPD gelet op de genoemde randvoorwaarden ook met de meest recente plannen niet haalbaar is. De Sint Maartenskliniek is daarom genoodzaakt de implementatie van het NEXUS EPD per direct te stoppen.

Langere termijn

De komende tijd blijft de Sint Maartenskliniek werken met het huidige EPD. Voor de langere termijn wordt opnieuw gekeken hoe voor onze patiëntengroep een goede, veilige keuze gemaakt kan worden voor het juiste EPD.