Gepubliceerd op: 23-03-2021

Onderzoeksbureau Effectory maakte vandaag (23 maart 2021) bekend dat de Sint Maartenskliniek de World-Class Workplace Award heeft gewonnen. De gespecialiseerde kliniek kreeg van alle ziekenhuizen in Nederland het hoogste rapportcijfer voor werkgeverschap; een 7,6 ten opzichte van het landelijk gemiddelde van 7,0. In het onderzoek werden in totaal 1 miljoen medewerkers betrokken die hun werkgever(s) hebben beoordeeld. De Maartenskliniek heeft ongeveer 1.500 medewerkers en werd eerder al aangemerkt als ‘Beste Werkgever’, en komt nu als beste werkgever uit de bus in de ziekenhuisbranche.

Wendy Koster, manager P&O van de Maartenskliniek, is blij verrast: “We kregen eerder al het keurmerk ‘Beste werkgever’ oftewel ‘World-class Workplace’, op basis van de resultaten van het medewerkerbelevingsonderzoek, omdat we boven het landelijk gemiddelde scoorden. Maar dat nu blijkt dat we als beste hebben gescoord in de ziekenhuiszorg, is een enorm leuke verrassing! Ik ben dan ook hartstikke trots op deze uitkomst. Onze mensen hebben in het onderzoek vooral aangegeven dat ze veel plezier hebben in hun werk, dat ze er veel energie van krijgen en ook trots zijn op de zorg die ze leveren aan patiënten. Deze award is echt een opsteker voor al onze medewerkers. Ze hebben laten zien dat ze echt voelen dat de Maartenskliniek bij hen past en dat ze er de komende jaren willen blijven werken.”

Dé World-class Workplace

De Maartenskliniek kan nog een prijs in de wacht slepen. De gespecialiseerde kliniek is nu een van de branchewinnaars van 2021. In mei maakt Effectory bekend welke organisatie uit deze lijst de allerhoogste score heeft gekregen. Dit is dé World-class Workplace van 2021.

Waarin blinken de winnaars uit?

World-class Workplaces onderscheiden zich ten opzichte van andere organisaties. Ze luisteren naar hun medewerkers en gebruiken hun feedback en ideeën om zich continu te verbeteren. Juist het afgelopen jaar is dit ontzettend waardevol gebleken.

Deze organisaties scoren hoog op bevlogenheid, medewerkers zijn vol passie met hun werk bezig. Klachtgerichtheid scoort hoog, wat betekent dat naast de medewerkers ook klanten profiteren van een positieve organisatiecultuur. Medewerkers ervaren veel autonomie, omdat ze de vrijheid krijgen om zelf hun werk zo goed mogelijk in te richten. Kaders en prioriteiten zijn helder en er is voldoende rolduidelijkheid.

Keurmerk

Goede werkgevers verdienen erkenning. Daarom is Effectory 20 jaar geleden begonnen met het in kaart brengen en belonen van goed werkgeverschap met een keurmerk (Beste Werkgever). Hiermee wordt goed werkgeverschap gestimuleerd en inspireert het andere organisaties met de kennis en kunde van andere excellente werkgevers. Het keurmerk is bedoeld voor organisaties die boven de landelijke benchmark voor goed werkgeverschap scoren. Het keurmerk is niet te koop en is 100% gebaseerd op de feedback van medewerkers. Voor sollicitanten is dit hét bewijs dat ze bij één van de beste werkgevers terechtkomen. Vanaf 2020 is het keurmerk ook internationaal beschikbaar onder de naam World-class Workplace.

 

Zie ook: bericht van Effectory op Linkedin