Menu
Gepubliceerd op: 11-03-2020

Het is maandagochtend 9 maart. Omringd door tientallen spelende kinderen spreekt bestuurslid Gert van Enk de aanwezigen toe. Circa honderd mensen zijn bijeen gekomen voor de opening van de kinderrevalidatiespeeltuin. Het doel is direct duidelijk: kinderen met een beperking de kans geven om spelenderwijs te leren bewegen.

De nieuwe kinderrevalidatiespeeltuin is voor kinderen die revalideren in de Sint Maartenskliniek. Een heuvelparcous, een schommel met een beveiligd zitje: genoeg uitdaging voor elk niveau. Het unieke van de tuin is dat het een onderdeel wordt van het revalidatietraject van de kinderen. Therapieën kunnen nu zowel binnen als in de buitenlucht plaatsvinden.

Kinderrevalidatiearts Margriet Poelma: “Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen met een beperking mee kunnen spelen. Juist daarom is de speeltuin een goede toevoeging op de revalidatie. Het was mooi om te zien dat de kinderen meteen aan de slag gingen: op de fietsjes, de speeltoestellen en met de bal. Zichtbaar genietend van de mogelijkheden.”

De speeltuin is geschonken door Stichting Mijn Liefste Wens. Bestuursvoorzitter Theo Schippers was aanwezig bij de opening en werd door één van de kinderen gekroond tot burgermeester van de speeltuin.