Menu
Gepubliceerd op: 13-12-2019

Afgelopen maandag was de première van de Tv-commercial met onze collega Esther en revalidant Hennie. Dit is onderdeel van de campagne Ik Zorg. Naast het korte filmpje dat we via deze weg deelden, was ook een uitgebreider filmpje gemaakt. Daarin vertelt Esther, samen met Hennie, waarom zij in de zorg werkt.

De filmpjes zijn onderdeel van de landelijke campagne Ik Zorg die vorig jaar is gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen in wat ze doen en nieuwe medewerkers aan te trekken. Dat is belangrijk om nu en in de toekomst goede zorg en welzijn te kunnen bieden.

Fantastisch werk

Esther: “Ik begeleid en verzorg mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het is fantastisch werk. Ik heb bewust gekozen voor de revalidatieafdeling, omdat mensen daar langer opgenomen liggen en daar bouw je echt een band mee op. En dát vind ik het belangrijkste aan het verpleegkundige zijn: een band met de mensen opbouwen om zo goed mogelijk aan het herstel te werken.”

Meer ervaringen

Naast Esther delen ook zorg- en welzijnsprofessionals uit de jeugdzorg, ambulancezorg, eerstelijnszorg, geestelijke gezondheidszorg, GGD, gehandicaptenzorg, kraamzorg, ouderenzorg, thuiszorg en sociaal werk hun ervaringen voor de campagne. Wat inspireert hen? Wat zijn hun ambities? Waar zijn ze trots op?

Ontdek de zorg

Op het platform ontdekdezorg.nl vindt iedereen die geïnteresseerd is in werken in Zorg en Welzijn praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Ook kunnen zij er terecht voor loopbaanadvies van Sterk in je werk.

Over Ik Zorg

De campagne Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen.

Wil je meer weten, of weet je nu al dat je een collega van Esther wilt worden? Of ben je benieuwd naar andere carrièrekansen bij de Sint Maartenskliniek? Kijk dan verder op onze website.