Wings for Life 2023

Gepubliceerd op: 08-05-2023

Zondag 7 mei vond de Wings for Life World Run plaats. Het team van de Sint Maartenskliniek heeft met 110 deelnemers meegedaan. Zij haalden ruim 2.500 euro op. Ieder jaar zijn er mooie verhalen te vertellen over de mensen die deelnemen aan de Wings for Life World Run. Zoals onze revalidant Ton Arts. Vorig jaar was hij nog supporter tijdens de run, dit jaar kon hij meedoen met hulp van een elektrisch pak.

Sinds 2018 organiseert de Sint Maartenskliniek een eigen editie van de run op de berg van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Dit jaar liep de route voor het eerst niet langs, maar dóór onze kliniek.

Onderzoek naar Myosuit

Revalidant Ton Arts heeft een incomplete dwarslaesie. Dankzij de Myosuit kon hij dit jaar een paar honderd meter lopen tijdens de run. De Myosuit is een nieuw ontwikkeld elektrisch pak dat mensen met een gedeeltelijke dwarslaesie ondersteunt tijdens het staan en lopen. De Sint Maartenskliniek onderzoekt of de Myosuit eraan bijdraagt dat mensen met een incomplete dwarslaesie meer gaan bewegen in het dagelijks leven. Ton is één van de deelnemers aan dit onderzoek.

5,8 miljoen euro

Wereldwijd deden ruim 206.000 mensen mee met de Wings For Life World Run. Samen haalden zij 5,8 miljoen euro op. Dit complete bedrag gaat naar de Wings for Life Foundation voor de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden voor mensen met een dwarslaesie.

Over de Wings for Life World Run

De Wings for Life World Run is anders dan andere hardloopwedstrijden. Het is een app-run waar mensen wereldwijd aan mee kunnen doen. Iedereen start op hetzelfde moment en er is geen eindstreep. Deelnemers leggen zoveel mogelijk kilometers af totdat ze worden ingehaald door de ‘catcher car’ – de virtuele auto. De catcher car zet 30 minuten na het startsignaal de achtervolging in. Zodra de catcher car een loper heeft ingehaald is zijn of haar persoonlijke race afgelopen.

Volgend jaar vindt de Wings for Life World Run plaats op zondag 5 mei 2024. Meer weten over de Wings for Life World Run? Kijk op www.worldrun.com.