Sint Maartenskliniek wederom in de ZorgkaartNederland Top 2020!

Gepubliceerd op: 01-12-2020

De Sint Maartenskliniek heeft wederom een plek bemachtigd in de Top 10 Ziekenhuizen van ZorgkaartNederland. Daar zijn we natuurlijk super trots op!

Elk ziekenhuis met honderd of meer waarderingen in 2020 deed automatisch mee om een plek in de ZorgkaartNederland Top 2020. Aan de hand van deze waarderingen is uitgerekend welke ziekenhuizen er in 2020 het best gewaardeerd werden door hun patiënten. Dit jaar plaatsten patiënten ruim 15.000 keer een waardering voor hun ziekenhuis. Ondanks die aantallen waren er toch maar 63 ziekenhuizen met meer dan de benodigde 100 waarderingen. De Sint Maartenskliniek kreeg er ruim 450. Ons gemiddelde cijfer lag daarbij boven de 9 en daarmee eindigen we wederom in de top 10 (ZorgkaartNederland maakt binnen die top 10 geen ranglijst bekend). Slechts drie ziekenhuizen uit de ranglijst van dit jaar stonden vorig jaar ook in de top 10, waaronder de Sint Maartenskliniek!

"We zijn enorm trots dat onze patiënten ons wederom zo’n hoge waardering hebben geven. Dat is voor alle medewerkers een mooi compliment", zegt Gert van Enk, bestuurder van de Sint Maartenskliniek. "Maatwerk is voor ons vanzelfsprekend, voor onze patiënten is het vaak een aangename verrassing. Ze voelen zich gehoord en gezien. We stimuleren ze ook om – waar mogelijk – zelf de regie te voeren."

Over ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Duizenden mensen delen hier wekelijks hun ervaringen met de zorg. Met patiëntervaringen op ZorgkaartNederland maken we samen de zorg beter.