Menu

De kennis, service en het assortiment van de apotheek van de Sint Maartenskliniek zijn volledig op de patiënten van de Sint Maartenskliniek afgestemd. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in geneesmiddelengebruik bij houdings- en bewegingsaandoeningen. Zo weten we wat er bij u en andere patiënten leeft.

De apotheek van de Sint Maartenskliniek biedt farmaceutische zorg voor poliklinische patiënten (Maartensapotheek) én voor patiënten die bij ons zijn opgenomen. Vanzelfsprekend werken onze apotheekmedewerkers nauw samen met de zorgverleners die u in de Sint Maartenskliniek behandelen. Op die manier zorgen we er als één team voor dat uw geneesmiddelengebruik optimaal is. We vinden het belangrijk dat uw geneesmiddelen zo goed mogelijk werken. Om te kunnen controleren of u geen ongewenste combinaties krijgt, vragen wij altijd welke geneesmiddelen u gebruikt.

Algemene informatie over uw geneesmiddelen

Op de volgende websites vindt u algemene informatie over uw geneesmiddelen:

  • Belangrijke algemene informatie over uw geneesmiddel: www.apotheek.nl/medicijnen
    (U kunt ook de barcode van uw geneesmiddel scannen met uw smartphone of tablet)

  • De bijsluiter van uw geneesmiddel: www.apotheekkennisbank.nl/geneesmiddelen/bijsluiters/zoeken

  • Een korte animatiefilm over uw geneesmiddel: www.kijksluiter.nl
    (Kies de plaatsnaam Ubbergen en Maartensapotheek/Sint Maartenskliniek > kies het juiste geneesmiddel)

  • Bent u reumapatiënt in de Sint Maartenskliniek en heeft u een medicatiedossier in Zorgdoc? Dan vindt u daar directe links naar informatie die voor u relevant is.

Meer informatie

In de apotheek van de Sint Maartenskliniek vinden we deskundigheid, klantvriendelijkheid, service en gemak erg belangrijk. Wij streven ernaar om u optimaal te begeleiden bij uw geneesmiddelgebruik door middel van persoonlijke gesprekken en begrijpelijke informatie. Heeft u vragen over uw behandeling met geneesmiddelen of maakt u zich zorgen over uw geneesmiddelgebruik, dan helpen we u graag verder.

De Maartensapotheek declareert geneesmiddelen rechtstreeks bij de zorgverzekeraars. Geneesmiddelen die worden vergoed vanuit de basisverzekering hoeft u dus niet zelf te betalen. Geneesmiddelen die vallen in uw aanvullende verzekering kunnen wij net als andere apotheken niet declareren. Deze moet u zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. Voor een aantal geneesmiddelen geldt een eigen bijdrage. Sommige worden niet vergoed. Deze geneesmiddelen kunt u contant of per pin betalen in de apotheek of achteraf betalen met een factuur. Het is ook mogelijk om vrij verkrijgbare geneesmiddelen te kopen. Geneesmiddelen die u tijdens de opname krijgt, vallen onder de kosten van het ziekenhuis.

Bent u patiënt in de Sint Maartenskliniek locatie Woerden, dan kunt u al uw medicijnen – zowel op recept als vrij verkrijgbaar – ophalen in de Sint Antonius Apotheek Woerden. Voor spoedgevallen is de apotheek ’s avonds, ’s nachts en in het weekend geopend.

Onze apotheek geeft alleen aan andere zorgverleners door welke geneesmiddelen wij aan u hebben verstrekt als u hiervoor toestemming hebt gegeven. De zorgverleners die u bezoekt, kunnen dan uw gegevens opvragen als zij gebruikmaken van het landelijk schakelpunt (LSP). U kunt deze toestemming regelen via de website www.ikgeeftoestemming.nl.

Specialisten Apotheek

Meer Specialisten