Menu

De Maartensapotheek is de poliklinische apotheek van de Sint Maartenskliniek. Bij de oprichting in 2000 was dit zelfs de eerste poliklinische apotheek in Nederland. De Maartensapotheek is gespecialiseerd, makkelijk en veilig.

De kennis, service en het assortiment van de Maartensapotheek zijn volledig op de patiënten van de Sint Maartenskliniek afgestemd. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in geneesmiddelengebruik bij houdings- en bewegingsaandoeningen. Vanzelfsprekend werken zij nauw samen met de arts en andere zorgverleners die u behandelen in de Sint Maartenskliniek.

Service van de Maartensapotheek

print

Heeft u vragen over uw geneesmiddelen? Of maakt u zich zorgen over uw geneesmiddelen? Dan kunt u dit bespreken met de apotheker. U kunt een gesprek aanvragen, maar u mag ook als u in onze apotheek bent vragen naar de apotheker. Natuurlijk kunt u de apotheker ook telefonisch bereiken via het algemene nummer van de Maartensapotheek: (024) 365 96 77. Tot slot kunt u ook met vragen over uw reumamedicatie met de apotheker chatten via BeterDichtbij.

print

Veel patiënten hebben moeite met het openen van verpakkingen en het uitdrukken van geneesmiddelen. Daarom vragen wij u tijdens uw bezoek aan de Maartensapotheek of dit ook voor u geldt. Wij kunnen dan in overleg bijvoorbeeld de geneesmiddelen die in een strip verpakt zijn, uitdrukken in potjes en potjes opendraaien. Ook hebben wij tabletsplitters om geneesmiddelen te halveren als u een halve tablet per keer gebruikt.

print

Als u geneesmiddelen gaat gebruiken die u zelf per injectie toedient, geven wij u een instructie in een aparte voorlichtingsruimte. We nemen rustig de tijd om de manier van injecteren door te nemen en uw eventuele vragen te beantwoorden. Als u het nieuwe geneesmiddel een tijdje gebruikt, bellen wij u om te vragen hoe het injecteren u bevalt. Mocht u op een ander moment vragen hebben of moeite hebben met injecteren, dan horen wij dat graag. We kunnen u dan adviseren en begeleiden.

print

De Maartensapotheek kan een medicatieoverzicht voor u maken met daarop de geneesmiddelen die u gebruikt en de geneesmiddelen waarvoor u allergisch bent.

Gaat u naar het buitenland, dan kunnen we een speciaal buitenlandpaspoort verzorgen waarmee u kunt aantonen dat u uw geneesmiddelen en eventuele injectiematerialen om een medische reden voor eigen gebruik meeneemt. Deze overzichten en geneesmiddelpaspoorten verstrekken wij kosteloos. Lees meer over geneesmiddelen op reis.

print

Wij adviseren u graag over het meenemen van uw geneesmiddelen op reis en de combinatie van uw geneesmiddelen met vaccinaties en andere voorzorgsmaatregelen. Lees meer informatie over het meenemen van geneesmiddelen op reis.

print

De Maartensapotheek heeft een herhaalservice voor geneesmiddelen voorgeschreven door uw behandelend reumatoloog. U kunt gebruikmaken van deze herhaalservice door:

  • uw bestelling te plaatsen via Zorgdoc;
  • zonder recept langs te komen in de apotheek;
  • uw bestelling door te geven via de telefoon (024 365 96 77).

Wij kijken of er nog een geldig recept aanwezig is of regelen deze indien nodig bij de reumatoloog. Voor geneesmiddelen die door een andere arts zijn voorgeschreven, hebben wij een (jaar)recept nodig. Als wij voor u een (jaar)recept hebben, kunt u via bovenstaande manieren ook die geneesmiddelen bestellen.

Wij bieden u de mogelijkheid om uw geneesmiddelen thuis te laten bezorgen. Dit geldt ook voor uw gekoelde geneesmiddelen. De kosten voor het versturen nemen wij voor onze rekening. Lees meer informatie over de herhaal- en bezorgservice.

print

Heeft u nog geneesmiddelen thuis die u niet meer gebruikt of die over de houdbaarheidsdatum zijn? Of heeft u een volle naaldencontainer? Dan kunt u deze inleveren bij de Maartensapotheek, zodat wij ze volgens geldende wet- en regelgeving kunnen vernietigen. U kunt ook gratis nieuwe naaldencontainers afhalen.

Informatie over geneesmiddelen

Informatie over reumageneesmiddelen vindt u op het onderdeel ‘Reumatologie’ op onze website. Per reumatische aandoening staan de verschillende medicijnen beschreven die daarvoor kunnen worden ingezet.

Overige geneesmiddelinformatie vindt u op www.apotheek.nl.

Bereikbaarheid

U bent op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur welkom bij de apotheek van de Sint Maartenskliniek. Heeft u vragen over uw geneesmiddelen, stel ze gerust aan de apothekersassistente of apotheker. U kunt langskomen in de Maartensapotheek, bellen met (024) 365 9677, veilig een bericht verzenden via Zorgdoc of uw vraag stellen via de chatfunctie van BeterDichtbij.

Een e-mail sturen naar maartensapotheek@maartenskliniek.nl kan ook. Het verzenden van persoonlijke informatie via mail brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Vanwege uw privacybescherming adviseren we u om geen specifieke medische- of persoonsgegevens te vermelden.

Spoed

Ook buiten de openingstijden kunt u bij spoed altijd een apotheker van de Sint Maartenskliniek telefonisch bereiken. U belt hiervoor de receptie van de Sint Maartenskliniek op telefoonnummer (024) 365 9911. De receptiemedewerker verbindt u vervolgens door.

Als de Maartensapotheek gesloten is, kunt u terecht bij een lokale (dienst)apotheek. Ga hiervoor naar www.apotheek.nl, en vervolgens naar 'zoek een apotheek'. U mag van elke verzekering altijd zelf kiezen naar welke apotheek u gaat.