De Maartensapotheek is de poliklinische apotheek van de Sint Maartenskliniek. De Maartensapotheek biedt farmaceutische zorg aan poliklinische patiënten. Toen de apotheek in 2000 werd opgericht was dit de eerste poliklinische apotheek in Nederland. De Maartensapotheek is gespecialiseerd, makkelijk en veilig.

Gespecialiseerd

De kennis, service en het assortiment van de Maartensapotheek zijn volledig op de patiënten van de Sint Maartenskliniek afgestemd. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in geneesmiddelengebruik bij houdings- en bewegingsaandoeningen.

Makkelijk

Wij vinden, naast deskundigheid, ook klantvriendelijkheid, service en gemak erg belangrijk. Daarom nemen onze medewerkers alle tijd voor het geven van tekst en uitleg. Toch zijn onze wachttijden kort: 75% van de mensen wordt binnen 5 minuten geholpen en 95% binnen 10 minuten. Vanzelfsprekend werken onze apotheekmedewerkers nauw samen met de arts en andere zorgverleners die u behandelen in de Sint Maartenskliniek.

Veilig

We vinden het belangrijk dat uw geneesmiddelen zo goed mogelijk werken. Om te kunnen controleren of u geen ongewenste combinaties krijgt, vragen wij altijd welke geneesmiddelen u gebruikt. Aan de balie van de Maartensapotheek streven wij ernaar om u optimaal te begeleiden bij uw geneesmiddelgebruik door middel van persoonlijke gesprekken en begrijpelijke informatie. Heeft u vragen over uw behandeling met geneesmiddelen of maakt u zich zorgen over uw geneesmiddelgebruik, dan helpen we u graag verder. De Maartensapotheek levert indien gewenst ook de geneesmiddelen die zijn voorgeschreven door uw huisarts en of andere artsen buiten de Sint Maartenskliniek.

Informatie over geneesmiddelen

Informatie over reumageneesmiddelen vindt u op het onderdeel ‘Reumatologie’ op onze website. Per reumatische aandoening staan de verschillende medicijnen beschreven die daarvoor kunnen worden ingezet.

Overige geneesmiddelinformatie vindt u op www.apotheek.nl.

Service van de Maartensapotheek

Bereikbaarheid

U bent op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur welkom bij de apotheek van de Sint Maartenskliniek. Heeft u vragen over uw geneesmiddelen, stel ze gerust aan de apothekersassistente of apotheker. U kunt langskomen in de Maartensapotheek, bellen met (024) 365 9677, veilig een bericht verzenden via Zorgdoc of faxen naar (024) 365 9827.

Een e-mail sturen naar maartensapotheek@maartenskliniek.nl kan ook. Het verzenden van persoonlijke informatie via mail brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Vanwege uw privacybescherming adviseren we u om geen specifieke medische- of persoonsgegevens te vermelden.

Ook buiten de openingstijden kunt u bij spoed altijd een apotheker van de Sint Maartenskliniek telefonisch bereiken. U belt hiervoor de receptie van de Sint Maartenskliniek op telefoonnummer (024) 365 9911. De receptiemedewerker verbindt u vervolgens door.

Als de Maartensapotheek gesloten is, kunt u terecht bij een lokale (dienst)apotheek. Ga hiervoor naar www.apotheek.nl, en vervolgens naar 'zoek een apotheek'. U mag van elke verzekering altijd zelf kiezen naar welke apotheek u gaat.