Ons doel is dat u tevreden bent over de medicatie die u gebruikt. De Maartensapotheek helpt graag om het gebruiken en beheren van medicatie zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken voor u.

Hieronder vindt u informatie over geneesmiddelen zoals folders, filmpjes en bijsluiters. Ook leest u meer over de service die de Maartensapotheek biedt om u te ondersteunen bij uw medicatiegebruik.

Informatie

Medicijnen staan vaak centraal bij de behandeling van een reumatische aandoening. Op tijd én krachtig behandelen is belangrijk, uw klachten van pijn, stijfheid en zwelling verminderen daardoor. We begrijpen dat u graag goed geïnformeerd bent over uw medicatie. Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten reumamedicatie. Hier vindt u informatiefolders en instructiefilmpjes. 

Wij verwijzen u graag door naar verschillende externe websites voor aanvullende informatie over uw reumamedicatie:

 • apotheek.nl/medicijnen
  U kunt het juiste geneesmiddel opzoeken door de naam in te typen of door de barcode van uw geneesmiddel te scannen met uw smartphone of tablet.
 • apotheekkennisbank.nl
  U kunt op deze website de digitale bijsluiter van uw geneesmiddel raadplegen.
 • kijksluiter.nl
  Op deze website kunt u animatiefilms over uw geneesmiddelen bekijken. Vul bij de plaats Ubbergen in en kies voor de Maartensapotheek / Sint Maartenskliniek. Zoek vervolgens op de naam van het geneesmiddel of scan de barcode van uw geneesmiddel met uw smartphone of tablet.
 • knmp.nl
  De apotheker weet als medicatiespecialist alles over geneesmiddelen. Bijvoorbeeld over het combineren van geneesmiddelen maar ook over het voorkomen van bijwerkingen. Wat doet de apotheker nog meer? Dat leest u hier.

Service

U bent altijd welkom voor een persoonlijk gesprek met een apotheker of apothekersassistente in de aparte spreekkamer van de Maartensapotheek, via (video)bellen of de chat. Denk daarbij aan:

 • Al uw geneesmiddel gerelateerde vragen, zorgen en problemen
 • Een beoordeling en optimalisatie van de combinatie van de geneesmiddelen die u gebruikt
 • Inpassen van het geneesmiddelgebruik in uw dagelijks leven
 • Advies over vaccinaties
 • Advies over zelfzorgmiddelen ter verlichting van klachten door aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals pijn en stijfheid
 • Advies over het bewijs van de werking van alternatieve geneeswijzen bij reuma

Er bestaan diverse hulpmiddelen voor het openen van de verpakking van uw geneesmiddel. Denk hierbij aan een tablet-uitdrukker, een tabletsplitter, een naalddopverwijderaar, een tubeknijper en een hulpmiddel om oogdruppels uit het flesje te knijpen.

Naast deze hulpmiddelen biedt de Maartensapotheek meerdere vormen van service op het gebied van het openen van uw verpakking, zoals het uitdrukken van bepaalde geneesmiddelen in een pot en het opendraaien van de pot. Informeer naar de mogelijkheden bij de Maartensapotheek.

Meer informatie over het openen van geneesmiddelverpakkingen en het goed gebruiken van geneesmiddelen vindt u op de website van ReumaNederland.

Breng medicijnafval terug naar uw apotheek of naar een plek voor klein chemisch afval. U kunt medicijnafval als volgt aanleveren:

  • Doosjes: alleen de strips. De kartonnen doosjes kunnen bij het oud papier.
  • Flesjes en tubes: verwijder het etiket, voor uw eigen privacy.
  • Doe gebruikte naalden altijd in een naaldencontainer en lever uw volle naaldencontainer in.