Binnenkort krijgt u een lordoserend driepuntskorset. Dit korset kan worden voorgeschreven als onderdeel van een onderzoek of een behandeling. Bijvoorbeeld als er één of meer wervels gebroken zijn of bij specifieke pijnklachten aan de wervelkolom.

Door u een lordoserend korset voor te schrijven, probeert uw arts er achter te komen hoe uw pijnklachten reageren op immobilisatie. In welke mate verandert de pijn bij het onbeweeglijk maken van een gedeelte van uw rug? Het is daarbij niet vanzelfsprekend dat uw klachten minder worden of verdwijnen. In de eerste periode na het ingipsen kunnen uw klachten zelfs verergeren. Lordoseren betekent ‘hol maken’. Het korset zorg ervoor dat uw onderrug goed hol blijft staan en uw bovenlichaam in de juiste positie staat. Het korset loopt aan de voorkant van het schaambeen tot net onder uw sleutelbeenderen. De borsten worden altijd mee ingegipst.

Een lordoserend korset kan ook worden voorgeschreven als er één of meer wervels gebroken zijn. Van de arts krijgt u te horen wat u wel en wat u niet mag doen tijdens de korsetbehandeling. Dit is namelijk afhankelijk van de aard van de aandoening.

Onze behandeling