Orthopedie

Orthopedie

Orthopedie is één van de specialismen van de Sint Maartenskliniek. Het is een zeer breed vakgebied dat zich richt op aandoeningen aan het ‘bewegingsapparaat’.

Het bewegingsapparaat bestaat uit alle botten, spieren, banden, pezen en gewrichten van het menselijk lichaam. Bij onze afdeling Orthopedie kunt u met allerlei klachten terecht:

  • Klachten aan uw gewrichten: bijvoorbeeld slijtage, artrose of na een operatie
  • Pijn in uw spieren en pezen: bijvoorbeeld een spierscheurtje of sportblessure
  • Botklachten: bijvoorbeeld een breuk of osteoporose

Uw behandeling bij orthopedie

U krijgt een afspraak bij een arts, physician assistant of een verpleegkundig specialist. Tijdens uw bezoek wordt uw probleem op gestandaardiseerde wijze volgens de laatste wetenschappelijke inzichten geanalyseerd. Een behandeling kan bestaan uit advies, fysiotherapie, medicijnen en/of een operatie.

Uw poliklinische afspraak wordt zoveel mogelijk gepland op de locatie die voor u het dichtste bij is: Boxmeer, Nijmegen of Woerden. Controleer voor uw vertrek goed op welke locatie u de afspraak heeft. 

Diegene die u op het spreekuur ziet is niet altijd de orthopedisch chirurg door wie u wordt geopereerd. 

Voor alle operaties is er door de Sint Maartenskliniek een voorkeurslocatie vastgesteld op basis van beschikbaarheid van materialen, (technische/zorg) ondersteuning en personeel. Onze operatielocaties zijn in Boxmeer en Nijmegen.

Hoogwaardige orthopedische zorg volgens de meest actuele inzichten

Onze afdelingen Orthopedie in Boxmeer, Nijmegen en Woerden bieden hoogwaardige zorg voor volwassenen en kinderen. In de Sint MaartensKinderkliniek op locatie Boxmeer werken onze orthopeden intensief samen met revalidatieartsen en reumatologen. Onze specialisten zijn op hun eigen deelgebied zeer gespecialiseerd en ervaren. De Sint Maartenskliniek is bovendien lid van de International Society of Orthopaedic Centers (ISOC); onze behandelingen zijn dan ook gebaseerd op de meest actuele, wetenschappelijke inzichten. U bent dus verzekerd van de beste behandeling.

Specialisten Orthopedie

Alle Specialisten