Met deze heupoperatie kan de orthopedisch chirurg pijn aan uw heupen en bewegingsbeperking verhelpen door afwijkingen aan de heupkom weg te nemen.

Wat houdt de operatie in?

De orthopedisch chirurg maakt een snede aan de zijkant. Om bij het gewricht te komen wordt het stuk bot doorgenomen en met de spieren die eraan vastzitten naar voren weggeschoven. Zo brengt de orthopedisch chirurg het kapsel in beeld, zonder daarbij de bloedvaten naar de dijbeenhals en de heupkop te beschadigen. De heup wordt uit de kom gehaald, zodat afwijkingen in zijn geheel kunnen worden gezien en weggenomen. Hiervoor gebruikt de chirurg ook een camera. Nadat de afwijkingen zijn weggenomen wordt de heup weer in de kom gedraaid en het kapsel gesloten. Het weggeschoven botfragment wordt weer op zijn plek aan de zijkant van de heup vastgeschroefd met twee kleine schroeven. De huid wordt meestal gehecht met oplosbare hechtingen.

Waar moet u zijn?

De Sint Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.

Onze behandeling