Orthopedie

RealHealth

RealHealth is een behandeling voor mensen met chronische rugpijn, die vastlopen in het dagelijks functioneren.

Het programma is in Groot-Brittannië ontwikkeld door een Orthopedisch Chirurg en een Anesthesioloog/pijnspecialist en wordt sinds 2006 aangeboden door de Sint Maartenskliniek.

De behandeling bij RealHealth zet in op zowel fysiek als mentaal beter functioneren met chronische rugpijn. In de behandeling leert u wat u kan helpen bij het beïnvloeden van de negatieve gevolgen van chronische rugpijn.

Behandeling en behandelteam

Het behandelteam bestaat uit een fysiotherapeut, psychomotorisch therapeut en GZ-psycholoog. De behandeling vindt plaats in een groep van ongeveer tien personen. U verblijft gedurende de behandeling twee keer, vijf dagen in een hotel. Hierdoor komt er ruimte om stil te staan, te kijken naar gedragspatronen en waar nodig deze aan te passen en veranderen. RealHealth richt zich op het verbeteren van functioneren, met als doel dat de pijn minder leidend is in uw dagelijks leven.

Verwijzing

De verwijzing naar het RealHealth programma loopt via de afdeling Orthopedie van de Sint Maartenskliniek. Door middel van onderzoek beoordeelt de arts van de Sint Maartenskliniek of er geschikte medische behandelopties zijn voor uw rugklachten. Wanneer dit niet het geval is kan er een verwijzing naar RealHealth volgen.

Meer informatie?

RealHealth Sint Maartenskliniek heeft een eigen website.

 

Gerelateerde zorg