Bij een cuff repair herstelt de chirurg de gescheurde pees in uw schouder.

Waarom?

Het schoudergewricht wordt gevormd door het schouderblad en de kop van de bovenarm. Om het gewricht bevindt zich een gewrichtskapsel, daaromheen lopen vier spieren. De spieren gaan over in pezen waarmee de spieren aan het bot bevestigd zijn. De vier spieren (met pezen) vormen samen de ‘rotator cuff’ rond het schoudergewricht. Door de vorm van het schouderblad is de ruimte die de spieren en pezen hebben om te bewegen heel klein.

Scheurtjes

Door een val, een plotse beweging, of doordat de schouder uit de kom gaat, wordt er te hard getrokken aan het kapsel, de spieren of de pezen. Hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan. Bij ouderen kunnen zulke scheurtjes ook spontaan ontstaan. Om deze scheurtjes te herstellen, voeren we een cuff repair-operatie uit.

Waar moet u zijn?

De Sint Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.

Onze behandeling