Bij een polsartrodese zet de chirurg uw pols vast.

Waarom?

In een gezond gewricht worden de uiteindes van de botten door kraakbeen bedekt, waardoor de botten soepel en pijnloos langs elkaar kunnen bewegen. Het polsgewricht bestaat uit meerdere botjes die met elkaar verbonden zijn door ligamenten (banden). Hierdoor ‘volgen’ ze elkaar bij het bewegen van de pols. Bij artrose is de kraakbeenlaag versleten, waardoor u pijn voelt als de ‘kale’ botuiteinden langs elkaar bewegen.

Klachten

Door artrose van het polsgewricht heeft u gewoonlijk last van zwelling en voelt u pijn. Bovendien bent u beperkt in uw bewegingen en merkt u krachtsverlies in uw pols. Sommige patiënten ervaren ook pijn bij weersveranderingen. Als de artrose verergert, treedt de pijn ook al op bij geringere bewegingen. Artrose kunnen we vaststellen door middel van röntgenfoto’s.

Waar moet u zijn?

De Sint Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.

Onze behandeling