Download dit plan

Vastzetten van het PIP- of DIP-gewricht

De Sint Maartenskliniek biedt verschillende operaties aan die een of meer gewrichten in uw vingers vastzetten. Dit noemen we een artrodese.

Afhankelijk van uw situatie krijgt u de volgende vingeroperatie om de pijn te verminderen en een eventuele standsafwijking te corrigeren:

  • PIP-artrodese: de dokter zet de vinger vast in een natuurlijke ruststand. Na de ingreep kunt u uw vinger alleen nog maar buigen en recht maken in de andere gewrichten van de vinger/ hand. Een voordeel hiervan is dat er minder pijn is en meer stabiliteit. Het nadeel is dat u de geopereerde vinger niet meer volledig kunt buigen. Ook is de vinger na de operatie stijver.
  • DIP-artrodese: de dokter zet het vingertopje recht vast.

Waar moet u zijn?

De Sint Maartenskliniek probeert haar zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.