Download dit plan

Hersteloperatie (revisie) enkel

Bij een hersteloperatie aan de enkel behandelen we complicaties of restklachten die zijn ontstaan na een eerdere operatie. We noemen dat revisiechirurgie of een hersteloperatie. De Sint Maartenskliniek heeft veel ervaring met revisiechirurgie. Wij zien patiƫnten uit heel Nederland die speciaal voor deze deskundigheid naar onze kliniek afreizen.

Er zijn meerdere redenen waarom een hersteloperatie nodig kan zijn. Bijvoorbeeld door een probleem met een eerder geplaatste enkelprothese. Het niet (in de juiste stand) vastgroeien van twee of meer botten na een eerdere ingreep kan ook een reden zijn om een hersteloperatie te doen. De orthopedisch chirurg spreekt voor de revisie-operatie goed met u door wat de reden is en welke ingreep er zal plaatsvinden.

Waar moet u zijn?

Wij proberen onze zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.