Download dit plan

Operatie aan de middenvoet

Samen met uw orthopedisch chirurg heeft u gekozen voor een operatie waarbij we een of meer gewrichten in uw middenvoet vastzetten. Dit noemen we een artrodese.

Vaak is het verstandig om meerdere gewrichtjes van de middenvoet bij deze operatie te betrekken. De chirurg verwijdert het resterende kraakbeen in de beschadigde gewrichten en zet de botten aan beide kanten van het betreffende gewricht vast met schroeven. Het doel van de ingreep is om deze botten aan elkaar te laten vastgroeien. Dit zorgt er voor dat de pijn vanuit de beschadigde gewrichten verdwijnt.

Waar moet u zijn?

Wij proberen onze zorg zo dicht mogelijk bij uw woonplaats te organiseren. Sommige behandelingen, zoals operaties, worden echter slechts op een paar locaties uitgevoerd. Het kan daarom zijn dat niet het gehele traject van uw behandeling op dezelfde locatie van de Sint Maartenskliniek plaatsvindt. De voorbereiding en nazorg kunnen bijvoorbeeld ergens anders zijn dan de operatie. In het bericht dat u van ons ontvangt, melden we altijd de locatie waar u verwacht wordt.