Deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek naar loopproblemen

In de Sint Maartenskliniek zijn we elke dag bezig met leveren van goede zorg aan onze patiënten. Daarom doen we ook wetenschappelijk onderzoek naar het lopen en balans van mensen met loopproblemen. Soms vragen we hiervoor de persoonlijke medewerking van zowel patiënten als mensen die niet in ons ziekenhuis onder behandeling zijn.

Door als proefpersoon deel te nemen helpt u mee de zorg te verbeteren. U krijgt de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen van de Sint Maartenskliniek.

Hoe gaat het onderzoek?

In één onderzoek testen we uw balans en manier van lopen. Dit doen we op de loopband of met bewegingssensoren. Bij andere onderzoeken verzamelen we alleen gegevens en vragen we u om vragenlijsten in te vullen of nemen wij een interview bij u af. U vindt hier een overzicht van de onderzoeken die wij uitvoeren. Als u aangeeft dat u interesse heeft u mee te doen, ontvangt u een uitnodiging met meer informatie zodra een onderzoek daadwerkelijk van start gaat. U kunt dan definitief beslissen of u mee wilt doen of niet. 

Kom ik in aanmerking?

Op dit moment zijn wij op zoek naar mensen die niet in ons ziekenhuis onder behandeling zijn. Uw leeftijd maakt niet uit. Belangrijk is dat u geen pijn heeft of aandoeningen die uw lopen beïnvloeden. Heeft u interesse om mee te doen? Klik op onderstaande link om u aan te melden:

Veelgestelde vragen over deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek

Hoe vaak u benaderd word, hangt af van hoeveel onderzoeken er lopen binnen de Sint Maartenskliniek. Wij zorgen dat u niet vaker dan vier keer per jaar benaderd wordt voor deelname aan een onderzoek.

Wij bewaren uw naam, leeftijd, postcode en telefoonnummer en/of emailadres in ons systeem. De toegang tot deze gegevens wordt beveiligd. Slechts een paar onderzoekers hebben toegang tot deze gegevens.

Mocht u niet meer als deelnemer benaderd willen worden/ in onze lijst van mogelijke deelnemers willen staan, dan mag u mailen naar j.ormiston@maartenskliniek.nl. Uw gegevens worden dan uit onze lijst verwijderd.