Sint Maartenskliniek Reumatologie locatie Woerden

Sint Maartenskliniek Reumatologie locatie Woerden

Heeft u last van pijn en/of stijfheid aan uw gewrichten? Dan wilt u graag weten wat er aan de hand is en waar u aan toe bent. Mogelijk heeft u een reumatische aandoening en verwijst uw huisarts u door.

In dat geval kunt u snel terecht bij de Sint Maartenskliniek in Woerden of Alphen aan den Rijn. Daar vindt u de beste reumazorg voor diagnose en behandeling van reumatische aandoeningen zoals Reumatoïde Artritis, jicht, Polyartrose, Artritis Psoriatica, ziekte van Bechterew en andere auto-immuunziekten.

De beste behandeling van reuma bij u in de buurt

Als u een reumatische aandoening heeft, wilt u uw dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen. Het is belangrijk om de pijn te verminderen en de ziekte onder controle te houden. De behandelaars van de Sint Maartenskliniek doen dit door uw medicijnen goed af te stemmen op uw persoonlijke situatie. Maar ook door u te leren omgaan met uw ziekte.

Dankzij de korte toegangstijden kunt u snel bij ons terecht, bij u in de buurt. Ons ziekenhuis in Woerden is op korte afstand van bijvoorbeeld Gouda, Alphen aan de Rijn, Bodegraven en Breukelen. De Sint Maartenskliniek heeft de grootste reuma-afdeling van Nederland met 28 reumatologen en 5 physician assistants, en 7 vestigingen.

Vraag en antwoord afdeling Reumatologie in Woerden en Alphen aan den Rijn

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat (de botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen). De definitie van reuma is: alle klachten aan spieren en gewrichten die niet komen door iets van buiten zoals een ongeluk. Ga voor een uitgebreidere beschrijving naar ons artikel over reuma.

Bij de Sint Maartenskliniek zijn 28 reumatologen en 5 physician assistants in dienst. Een aantal van hen is werkzaam in Woerden. Bekijk het overzicht van onze artsen.

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist en zij sturen die verwijzing meestal direct naar de Sint Maartenskliniek. vervolgens wordt er contact met u opgenomen om een afspraak in te plannen. Meer informatie over het maken van een afspraak kunt u nalezen deze pagina. Indien u eerst nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier hieronder.

De Sint Maartenskliniek in Woerden bevindt zich aan Polanerbaan 2, in het gebouw van het St. Antonius Ziekenhuis. De afdeling Reumatologie is te bereiken via (024) 365 93 50.

De Sint Maartenskliniek in Alphen aan den Rijn is gevestigd in gezondheidscentrum Lupine. 

De Sint Maartenskliniek is met 24.300 patiënten de grootste reumapraktijk van Nederland
De eerste patiënten met reuma werden in 1937 al behandeld in de Sint Maartenskliniek
In 2023 kreeg de afdeling Reumatologie een 8,1 van de patiënten op ZorgkaartNederland.nl
De gemiddelde leeftijd van onze reumapatiënten is 58

Neem vrijblijvend contact op met onze afdeling Reumatologie


Gesprek Neem contact met ons op

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.