Sint Maartenskliniek Reumatologie locatie Woerden

De beste reumazorg ook bij u in de buurt

Heeft u last van pijn en/of stijfheid aan uw gewrichten? Dan wilt u graag weten wat er aan de hand is en waar u aan toe bent. Mogelijk heeft u een reumatische aandoening en verwijst uw huisarts u door.

In dat geval kunt u snel bij de Sint Maartenskliniek in Woerden of Alphen aan den Rijn. U kunt bij ons terecht voor de diagnose en behandeling van reumatische aandoeningen zoals Reumatoïde Artritis, jicht, Polyartrose, Artritis Psoriatica, ziekte van Bechterew en andere auto-immuunziekten.

De beste behandeling van reuma bij u in de buurt

Als u een reumatische aandoening heeft, wilt u uw dagelijkse activiteiten kunnen blijven doen. Het is belangrijk om de pijn te verminderen en de ziekte onder controle te houden. De behandelaars van de Sint Maartenskliniek doen dit door uw medicijnen goed af te stemmen op uw persoonlijke situatie. Maar ook door u te leren omgaan met uw ziekte. Dankzij de korte toegangstijden kunt u snel bij ons terecht, bij u in de buurt. Ons ziekenhuis in Woerden is op korte afstand van bijvoorbeeld Gouda, Alphen aan de Rijn, Bodegraven en Breukelen. De Sint Maartenskliniek heeft de grootste reuma-afdeling van Nederland met 21 reumatologen en 5 vestigingen.

Vier weken geleden heb ik nog gedoken in Mexico. Fantastisch! Dat had ik enkele jaren geleden niet aangedurfd.
Patientervaring Lucas Teeuwen

Lucas Teeuwen

Tien jaar lang liep hij rond met reuma, zonder dat dit met zekerheid als dusdanig herkend werd. De zoektocht naar het antwoord op de vraag ‘Wat is er toch met mij aan de hand?’ eindigde met een bezoek aan de Sint Maartenskliniek. “Ik voel me nu echt topfit!”

Het verhaal van Lucas
Wat is reuma? Hoe wordt reuma vastgesteld? Is reuma te genezen?
Card Foto Bijzondere Content Reuma

Specialist

Onze specialisten geven antwoord op veelgestelde vragen op het internet over reuma. Twee van onze reumatologen, Agnes Eijsbouts en Sabien Wielsma, leggen onder andere uit wat reuma precies is en hoe zij reuma vaststellen en behandelen.

Onze specialisten over reuma
De Sint Maartenskliniek is met 18.850 patiënten de grootste reumapraktijk van Nederland
De eerste patiënten met reuma werden in 1937 al behandeld in de Sint Maartenskliniek
In 2021 kreeg de afdeling Reumatologie een 8,6 van de patiënten op ZorgkaartNederland.nl
De gemiddelde leeftijd van onze reumapatiënten is 57

Vraag en antwoord afdeling Reumatologie in Woerden en Alphen aan den Rijn

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat (de botten, gewrichten, spieren, pezen en zenuwen). De definitie van reuma is: alle klachten aan spieren en gewrichten die niet komen door iets van buiten zoals een ongeluk. Ga voor een uitgebreidere beschrijving naar ons artikel over reuma.

Bij de Sint Maartenskliniek zijn ruim meer dan 20 reumatologen in dienst. Een aantal van hen is werkzaam in Woerden. Bekijk het overzicht van onze artsen.

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend specialist en zij sturen die verwijzing meestal direct naar de Sint Maartenskliniek. vervolgens wordt er contact met u opgenomen om een afspraak in te plannen. Meer informatie over het maken van een afspraak kunt u nalezen deze pagina. Indien u eerst nog vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier hieronder.

De Sint Maartenskliniek in Woerden bevindt zich aan Polanerbaan 2, in het gebouw van het St. Antonius Ziekenhuis. De afdeling Reumatologie is te bereiken via (024) 365 93 50.

De Sint Maartenskliniek in Alphen aan den Rijn is gevestigd in gezondheidscentrum Lupine. 

Neem vrijblijvend contact op met onze afdeling Reumatologie in Woerden


Gesprek Neem contact met ons op

Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.