Chronische pijn

Het Revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek heeft een team van specialisten voor u klaar staan om u zo goed mogelijk te begeleiden bij chronische pijn die gerelateerd is aan houding en beweging.

Wat is chronische pijn?

Chronische pijn is pijn die langer aanhoudt dan van het normale beloop van het herstel mag worden verwacht. De Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in chronische pijnrevalidatie bij pijnklachten die te maken hebben met uw houding en uw bewegingen. Bijvoorbeeld chronische pijn aan een enkel. Uw pijn kan allerlei oorzaken hebben. Soms is de oorzaak niet precies bekend.

Ons revalidatieteam behandelt u poliklinisch. Wij kunnen u helaas niet van uw chronische pijn afhelpen. Wel kan het zijn dat u na de behandeling minder pijn ervaart of er minder vaak last van heeft. Uw revalidatie is er dan ook op gericht dat u leert leven met de pijn.

Op welke pijnklachten is de behandeling gericht?

De chronische pijnrevalidatie binnen de Sint Maartenskliniek is primair gericht op chronische pijn die gerelateerd is aan houding en beweging. De behandeling is dus niet primair gericht op de behandeling van aangezichtspijn, hoofdpijn, buikpijn, duizeligheid, misselijkheid en cognitieve (geheugen en concentratie) klachten.

Wanneer komt u in aanmerking?

Wij werken volgens de principes van ‘stepped care’. Dit betekent dat u adequate zorg ontvangt die niet zwaarder is dan nodig. U kunt daarom alleen bij ons terecht als een eerdere behandeling in de eerste lijn, bijvoorbeeld fysiotherapie, ergotherapie of psychologische begeleiding, onvoldoende resultaat heeft gehad. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

De diagnose voor de behandeling

SMK Icon Doorverwijzing
1.

Doorverwijzing

SMK Icon Contactarts Persoonlijk
2.

Contact revalidatiearts

SMK Icon Observatieonderzoek
3.

Onderzoek en observatie

SMK Icon Revalidatieplan
4.

Revalidatieplan

Voor uw behandeling komt u naar de polikliniek. Afhankelijk van uw situatie, verschillen de duur van de behandeling en de therapieën die u krijgt. In het gesprek met uw revalidatiearts en/of behandelteam spreekt u af welke behandelingen passen bij uw situatie en doelen.

Behandelingen