HandbikeBattle

Welkom op de pagina van de MaartensMasters, het handbiketeam van de Sint Maartenskliniek. Met een handbike de Kaunertaler gletscher in Oostenrijk beklimmen. Een uitdaging waar de MaartensMasters sinds de start in 2013 aan meedoen. Dit jaar is de HandbikeBattle op donderdag 22 juni 2023. Op deze pagina stellen we de deelnemers van dit jaar voor. Ook leest u hoe u ons kunt steunen.  

Wij stimuleren onze revalidanten altijd het beste uit zichzelf te halen, zodat ze zo goed mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij. We denken hierbij ook buiten de bestaande revalidatieprogramma’s. Ook al is de HandbikeBattle een wedstrijd, door mee te doen krijgen revalidanten de mogelijkheid om fysieke en mentale grenzen te verleggen. Hiermee geven we deelnemers vertrouwen in hun eigen capaciteiten en vertrouwen om ook andere doelen te durven nastreven.

Over de HandbikeBattle

De HandbikeBattle is een jaarlijks terugkerende handbikewedstrijd voor mensen met een beperking. De wedstrijd wordt georganiseerd voor revalidanten van alle revalidatiecentra in Nederland. Daarnaast kunnen ook individuele deelnemers meedoen. Intussen doen 14 revalidatiecentra mee met een eigen team. Strijdtoneel is de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. De ruim 125 deelnemers gaan met een handbike, volledig op armkracht, naar boven over een lengte van 20 km en met bijna 1000 meter hoogteverschil en stijgingspercentages tot 14%.

Team MaartensMasters 2023

Dit zijn onze MaartensMasters van 2023 samen met het begeleidingsteam. Van Links naar rechts: Noa de Groot (22), Pieter Kwaspen (35), Katja Terpak (48), Nico Hendriksen (57), Robert Morosanu (30) en Paul Jacobs (34).

Katja Terpak neemt dit jaar voor de tweede keer deel aan de HandbikeBattle. Over haar deelname in 2022 vertelt ze: “Het heeft me een enorme push gegeven.” Lees hieronder het volledige verhaal van Katja.

Intensief trainingsprogramma

Meedoen aan de HandbikeBattle is een enorme inspanning. Dit vraagt dan ook om een goede voorbereiding op de wedstrijd. Begeleiders van de Sint Maartenskliniek helpen de handbikers hierbij. Een half jaar voor de battle start een intensief trainingsprogramma. Vanaf de eerste week van januari trainen de handbikers één keer per week samen buiten in de heuvels rondom de Sint Maartenskliniek. De trainingen zijn erop gericht om goed voorbereid en op elkaar ingespeeld naar Oostenrijk te kunnen afreizen. Teambuilding is dan ook erg belangrijk. Daarnaast trainen de deelnemers individueel. Elke handbiker heeft een eigen begeleider die mee traint en tijdens de wedstrijd mee de berg op fietst. 

Meedoen met hulp van sponsoren

De HandbikeBattle valt buiten de reguliere revalidatietrajecten van de zorginstellingen in Nederland. Zonder hulp van sponsoren kunnen wij dan ook niet meedoen aan de wedstrijd. Wij betalen hiermee bijvoorbeeld het vervoer naar Oostenrijk. De afgelopen jaren konden we steeds rekenen op de steun van verschillende sponsoren. Helpt u ook om onze MaartensMasters een onvergetelijke levenservaring te geven? Ga direct naar onze sponsorpagina. U kunt ook mailen naar [email protected] 

Volg onze MaartensMasters

Volg onze kanjers tijdens de voorbereiding en de battle. Dit kan op Facebook en Instagram. Meer weten over de HandbikeBattle zelf? Dat kan via hun website: handbikebattle.nl.