Revalidatiegeneeskunde

Hersenaandoeningen

Bij de Sint Maartenskliniek werken revalidatieartsen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten na een beroerte. Ook mensen met hersenaandoeningen en mensen met hersenletsel kunnen bij ons terecht. Daarnaast kunt u ook bij ons revalideren als u een aangeboren hersenaandoening heeft.

Voor specialistische zorg en behandeling bij een aangeboren of niet-aangeboren hersenaandoening bent u binnen de afdeling Neurorevalidatie van de Sint Maartenskliniek in goede handen. De medewerkers van deze afdeling begeleiden u tijdens uw revalidatieperiode om zo goed mogelijk te herstellen van uw aandoening. Hierdoor kunt u uiteindelijk weer zo optimaal mogelijk functioneren in uw dagelijks leven: thuis, op het werk en samen met uw familie en naasten.

Revalidatieplan op maat

Tijdens uw revalidatie staat centraal wat u wilt bereiken. Samen met verschillende behandelaars stelt u een revalidatieplan op, dat zo goed mogelijk aansluit bij uw persoonlijke situatie en uw doelen. Het kan zijn dat u wordt opgenomen of dat u dagbehandelingen volgt op onze polikliniek. Er zijn ook enkele specifieke spreekuren waar u in overleg met uw behandelaars terecht kunt.

Eén van de behandelmogelijkheden binnen het revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek is telebehandeling: het behandelen op afstand.
Een voorbeeld hiervan is beeldbellen bij een afspraak met uw revalidatiearts. Een ander voorbeeld is het gebruik maken van telerevalidatie, waarbij u oefent in uw eigen omgeving en de therapeut u op afstand begeleidt.

Aandoeningen

Specialisten Hersenaandoeningen

Meer Specialisten