Download dit plan

GRAIL

Bij een looptraining met de GRAIL (Gait Real-time Analysis Interactive Lab) kunt u op geavanceerde, innovatieve wijze (complexe) loop- en balansvaardigheden (dubbeltaken, balansverstoringen, hellingen) trainen in een veilige, virtuele omgeving.

De GRAIL is een virtual reality-systeem, dat bestaat uit een loopplatform met twee loopbanden, een veiligheidsharnas en een groot gebogen scherm en camera's die uw bewegingen registreren.

Voor wie?

De GRAIL is geschikt voor kinderen en volwassenen met verschillende aandoeningen die een hulpvraag hebben op het gebied van lopen en/of balans. Het apparaat is geschikt als u moeite heeft met lopen of het handhaven van de balans in moeilijke situaties. Zoals wanneer u meerdere dingen tegelijk moet doen of wanneer u moeite heeft met oneffen ondergrond of hellingen. Met de GRAIL worden de grenzen van het lopen opgezocht in een veilige omgeving.

Onze behandeling

print

Om u goed voor te bereiden op de behandeling met de Grail, vragen we u rekening te houden met het volgende:

  • U kunt bij de training het beste gemakkelijk zittende, luchtige kleding dragen. Omdat u een veiligheidsharnas aankrijgt, kunt u beter geen rok of jurk dragen.
  • U kunt trainen op de schoenen die u dagelijks draagt. Wanneer u ook spalken draagt, neem deze dan mee naar de GRAIL-training.
  • Sommige mensen zijn gevoelig voor de combinatie van beweging, beelden en geluiden die samenkomen tijdens de training. Dit kan misselijkheid of duizeligheid veroorzaken. Wanneer u deze klachten tijdens de training krijgt, laat dit dan onmiddellijk weten aan de aanwezige fysiotherapeut.
print

Bij deze behandeling loopt u, begeleid door een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut, op een loopband met voor u een groot halfrond scherm. Op dat scherm kunnen verschillende omgevingen en opdrachten worden geprojecteerd. Tijdens de training krijgt u, lopend in een virtuele omgeving, balansverstoringen en dubbeltaken aangeboden. Deze kunt u dankzij het harnas dat u aan krijgt veilig oefenen. Op basis van uw doelstellingen en uw individuele mogelijkheden bepaalt de fysiotherapeut welke applicaties/spellen er bij uw training gebruikt worden en met welke intensiteit u traint.

De GRAIL-training duurt 6 weken. Per week traint u 2 keer 1 uur op de GRAIL. Variaties hierop zijn uiteraard mogelijk en afhankelijk van de hulpvraag.

print

Op de GRAIL kunt u op geavanceerde, innovatieve wijze (complexe) loop- en balansvaardigheden (dubbeltaken, balansverstoringen, hellingen) trainen in een veilige, virtuele omgeving. U krijgt zo meer inzicht in uw mogelijkheden op het gebied van balans tijdens het staan en lopen. Mensen die hebben getraind op de GRAIL geven aan dat ze zich veiliger voelen, dat ze het lopen vaak langer vol kunnen houden en dat ze beter kunnen omgaan met plotselinge verstoringen of dubbeltaken tijdens het lopen.