Download dit plan

Lokomat

De Lokomat is een looprobot waarmee u uw loopbeweging kunt trainen als u nog niet in staat bent in de loopbrug, met een rollator of een ander loophulpmiddel te trainen. Met deze looptraining legt u een goede basis voor de training met een loophulpmiddel.

Voor wie?

De Lokomat kan voor u nuttig zijn als u, als gevolg van een dwarslaesie of een neurologische aandoening, problemen heeft met het lopen, maar nog niet kunt oefenen in de loopbrug, met een rollator of met een andere loophulpmiddel. Bij voorkeur vindt de Lokomat-behandeling plaats naast andere vormen van sta- of looptraining. U kunt dan proberen het geleerde in de Lokomat op een andere wijze in de praktijk te brengen.

Onze behandeling

print

De Lokomat-training geven wij naast of in plaats van de fysiotherapeutische behandeling. Er is geen specifieke voorbereiding nodig. U draagt tijdens de training schoenen die u dagelijks aan heeft en maakt gebruik van hulpmiddelen die u gewend bent te gebruiken.

print

Begeleid door een fysiotherapeut gaat u bij deze looptraining aan de slag met de Lokomat. Tijdens de training loopt u op een loopband. Uw lichaamsgewicht wordt ondersteund door een parachuteharnas, terwijl de Lokomat is bevestigd aan uw benen. U kunt dan meebewegen met de bewegingen van deze looprobot. Hoe meer u zelf kunt doen, hoe minder de Lokomat u ondersteunt. De behandeling duurt een uur per keer. In principe gaan we uit van 12 behandelingen, afhankelijk van de haalbaarheid en het effect van uw behandeling.

print

Deze looptraining is een goede basis op de training met een loophulpmiddel.