Revalidatiegeneeskunde

Orthopedische revalidatie

De Sint Maartenskliniek beschikt over een gespecialiseerd orthopedisch revalidatieteam. Onder orthopedische revalidatie verstaan wij het verbeteren van het functioneren bij een probleem aan uw botten, gewrichten, spieren en andere onderdelen van uw ‘houding- en bewegingsapparaat’. Dit probleem kan ontstaan zijn door een ernstig ongeval waarbij u meerdere letsels heeft opgelopen (multi-trauma).

Afhankelijk van uw revalidatiedoelen en uw revalidatieplan kan het behandelteam, naast de revalidatiearts, bestaan uit een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werk, bewegingsagoog, orthopedisch schoenmaker en orthopedisch instrumentmaker. We bieden revalidatiebehandelingen die kunnen bestaan uit schoenaanpassingen of spalken, uit aanpassingen van lichaamshouding, looppatroon of de manier waarop handelingen worden uitgevoerd. Maar ook uit advies hoe u gelijkmatiger kunt belasten in plaats van in een patroon van pieken en daarop volgende dalen. Soms is er wat hulp nodig om de nadruk te leggen op wat u nog wel kunt en te accepteren dat sommige dingen niet meer zo gemakkelijk kunnen. Ieder probleem is anders en duur en inhoud van de behandeling kunnen we daarop afstemmen.

Revalidatieplan op maat

Tijdens de behandeling en revalidatie staat centraal wat u wilt bereiken. Samen met verschillende behandelaars maakt u een revalidatieplan dat zo goed mogelijk aansluit bij uw persoonlijke situatie en de doelen die u wilt bereiken.

Gerelateerde zorg

Aandoeningen

Specialisten Orthopedische revalidatie

Meer Specialisten