Download dit plan

Behandelingen

U traint wat voor u belangrijk is, op een manier die nu bij u past. Kunt u tijdens de revalidatieperiode bepaalde activiteiten niet meer uitvoeren? Dan zoeken we samen met u naar mogelijkheden om zelfstandig te kunnen functioneren.

Als u bent opgenomen voor revalidatie dan bespreekt u met uw revalidatiearts en/of behandelteam welke behandelingen passen bij uw situatie en doelen. Meerdere behandelaars kunnen betrokken zijn bij uw klinische of poliklinische behandeling. Dit is afhankelijk van uw hulpvraag, revalidatiedoelen en mogelijkheden.

Als u als gevolg van het multi-trauma hersenletsel heeft opgelopen dan komt u mogelijk in aanmerkingen voor één of meerdere behandelingen voor mensen met een hersenaandoening.
Als u als gevolg van het multi-trauma een been of arm is geamputeerd dan komt u mogelijk in aanmerking voor een behandeling na een been- of armamputatie.

Daarnaast zijn er ook specifieke spreekuren en ons Loopexpertisecentrum waarvoor u mogelijk in aanmerking komt.

Onze behandeling

print

De poliklinische behandeling kan bestaan uit een poliklinisch controletraject en/of uit poliklinische behandelingen bij één of meerdere van onze behandelaars.

Poliklinische behandeling

Meerdere behandelaars kunnen betrokken zijn bij uw poliklinische behandeling. Dit is afhankelijk van uw hulpvraag, revalidatiedoelen en mogelijkheden.

Poliklinisch controletraject

Het poliklinisch controle traject omvat de controles op de polikliniek door de revalidatiearts, verpleegkundig specialist of physician assistant. Tijdens het poliklinisch consult komen uw klachten en vragen aan bod. Ook vragen we naar een aantal zaken, waarvan we weten dat die belangrijk zijn. Het is handig als u uw vragen van tevoren opschrijft en een lijst met de medicijnen die u gebruikt meeneemt. Soms is het niet nodig dat u naar de polikliniek komt en kan een telefonische afspraak gemaakt worden.

print

Meerdere behandelaars kunnen betrokken zijn bij uw klinische behandeling. Afhankelijk van uw hulpvraag, revalidatiedoelen en mogelijkheden bespreekt de revalidatiearts met u welke therapieën en behandelingen worden ingezet.

print

Hydrotherapie is therapie in het zwembad onder begeleiding van een fysiotherapeut of zweminstructeur. De Sint Maartenskliniek heeft een eigen zwembad voor patiënten. Mogelijk heeft u met uw behandelaars afgesproken dat therapie in het zwembad goed binnen uw behandeling past. De fysiotherapeut of zweminstructeur zal met u bespreken wat u precies gaat doen tijdens de therapie en wat de frequentie is.