Multi-trauma

Het Revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek heeft een team van specialisten voor u klaar staan om u zo optimaal mogelijk te begeleiden bij multi-trauma (meerdere letsels door een ernstig ongeval).

Wat is multi-trauma?

Bij multi-trauma heeft u meerdere letsels opgelopen door een ernstig ongeval. Het kan zijn dat u na een ongeluk meerdere botbreuken heeft. Of zwaar (bot)letsel in combinatie met letsel aan uw gewrichten, orgaanletsel dan wel hersenletsel. Of bijvoorbeeld ernstig (bot)letsel en een been- of armamputatie. Deze meerdere letsels hebben een impact op uw dagelijkse doen en laten. De revalidatie na het ongeluk is er dan ook op gericht dat u veel dingen opnieuw moet leren. Verder moet u bij het herstel na uw ongeluk ook leren omgaan met de veranderende situatie.

Klachten

Afhankelijk van de locatie, de ernst en de mate van genezing van uw letsels, kunt u vaak complexe beperkingen ondervinden. Deze kunnen tijdelijk, maar ook van blijvende aard zijn:

  • Lichamelijke gevolgen, zoals pijn, vermoeidheid, problemen met lopen
  • Evenwichtsstoornissen of het niet goed meer kunnen gebruiken van een arm of been
  • Minder goed om kunnen gaan met gewone dagelijkse activiteiten (sport, school, werk, uitgaan), doordat u problemen heeft met denken en uw concentratie, met communiceren of met het omgaan van gevoelens

De diagnose voor de behandeling

SMK Icon Doorverwijzing
1.

Doorverwijzing

SMK Icon Contactarts Persoonlijk
2.

Contact revalidatiearts

SMK Icon Observatieonderzoek
3.

Onderzoek en observatie

SMK Icon Revalidatieplan
4.

Revalidatieplan

Voor uw behandeling kunt u worden opgenomen (klinisch) of u wordt behandelt op de polikliniek. Dit is afhankelijk van de ernst van uw aandoening, welke hulpvraag u heeft, wat u nog kunt en welke hulp u nodig heeft.

Behandelingen