Multi-trauma

Het Revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek heeft een team van specialisten voor u klaar staan om u zo optimaal mogelijk te begeleiden bij multi-trauma (meerdere letsels door een ernstig ongeval).

Wat is multi-trauma?

Bij multi-trauma heeft u meerdere letsels opgelopen door een ernstig ongeval. Het kan zijn dat u na een ongeluk meerdere botbreuken heeft. Of zwaar (bot)letsel in combinatie met letsel aan uw gewrichten, orgaanletsel dan wel hersenletsel. Of bijvoorbeeld ernstig (bot)letsel en een been- of armamputatie. Deze meerdere letsels hebben een impact op uw dagelijkse doen en laten. De revalidatie na het ongeluk is er dan ook op gericht dat u veel dingen opnieuw moet leren. Verder moet u bij het herstel na uw ongeluk ook leren omgaan met de veranderende situatie.

Klachten

Afhankelijk van de locatie, de ernst en de mate van genezing van uw letsels, kunt u vaak complexe beperkingen ondervinden. Deze kunnen tijdelijk, maar ook van blijvende aard zijn:

  • Lichamelijke gevolgen, zoals pijn, vermoeidheid, problemen met lopen
  • Evenwichtsstoornissen of het niet goed meer kunnen gebruiken van een arm of been
  • Minder goed om kunnen gaan met gewone dagelijkse activiteiten (sport, school, werk, uitgaan), doordat u problemen heeft met denken en uw concentratie, met communiceren of met het omgaan van gevoelens

De diagnose voor de behandeling

Doorverwijzing

1

Contact revalidatiearts

2

Onderzoek en observatie

3

Revalidatieplan

4

Voor uw behandeling kunt u worden opgenomen (klinisch) of u wordt behandelt op de polikliniek. Dit is afhankelijk van de ernst van uw aandoening, welke hulpvraag u heeft, wat u nog kunt en welke hulp u nodig heeft.

Behandelingen