Revalidatie bij orthopedische aandoeningen

De Sint Maartenskliniek is het enige ziekenhuis in Nederland dat volledig gespecialiseerd is in houding en beweging. Wij behandelen zowel eenvoudige als zeer complexe aandoeningen op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatiegeneeskunde. Wij helpen u graag bij de revalidatie van uw orthopedische aandoening.

Wat is orthopedische revalidatie?

Onder orthopedische revalidatie verstaan wij het verbeteren van het functioneren bij een probleem aan uw botten, gewrichten, spieren en andere onderdelen van uw ‘houding- en bewegingsapparaat’. Vaak wordt voor revalidatie gekozen als een operatie of medicatie voor u niet mogelijk of onaantrekkelijk is. Deze vorm van revalidatie kan bij diverse orthopedische aandoeningen zorgen voor een afname van uw klachten. Het kan zijn dat u door overbelasting pijn of problemen met bewegen heeft. Het kan ook zijn dat u een ongeval heeft gehad, waarbij u uw been heeft gebroken en hier nog steeds pijn van heeft. Misschien heeft u een operatie of orthopedische behandeling gehad, zoals de plaatsing van een heupprothese, en kunt u zich nu minder goed bewegen of heeft u minder kracht. Sommige orthopedische aandoeningen kunnen zelfs sinds uw geboorte bestaan. Een holvoet die leidt tot pijnklachten bijvoorbeeld. Of vingergewrichten die zo beweeglijk zijn dat u uw vingers spontaan overstrekt.

Klachten

  • Pijn
  • Een verminderde of juist te grote beweeglijkheid van uw handen of andere lichaamsdelen
  • Valneiging door een instabiel heup-, knie- of enkelgewricht

De diagnose voor de behandeling

SMK Icon Doorverwijzing
1.

Doorverwijzing

SMK Icon Contactarts Persoonlijk
2.

Contact revalidatiearts

SMK Icon Observatieonderzoek
3.

Onderzoek en observatie

SMK Icon Revalidatieplan
4.

Revalidatieplan

Voor uw behandeling komt u naar de polikliniek. Afhankelijk van uw situatie, verschillen de duur van de behandeling en de therapieën die u krijgt. In het gesprek met uw revalidatiearts en/of behandelteam spreekt u af welke behandelingen passen bij uw situatie en doelen.

Behandelingen