Revalidatiegeneeskunde

Zenuwziekten en spierziekten

De Sint Maartenskliniek heeft revalidatieartsen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten met zenuw- en spierziekten, zoals MS, Guillain Barré en polio. Tijdens de behandeling en revalidatie staat centraal wat u wilt bereiken.

Voor specialistische zorg en behandeling bij een zenuw- en spierziekte bent u binnen de afdeling Neurorevalidatie van de Sint Maartenskliniek in goede handen. De medewerkers van deze afdeling begeleiden u tijdens uw revalidatieperiode om zo goed mogelijk te herstellen van uw aandoening. Zodat u uiteindelijk weer zo goed mogelijk kunt functioneren in uw dagelijks leven: thuis, op het werk en samen met uw familie.

Revalidatieplan op maat

Samen met verschillende behandelaars stelt u een revalidatieplan op dat zo goed mogelijk aansluit bij uw persoonlijke situatie en uw doelen. Het kan zijn dat u wordt opgenomen of dat u dagbehandelingen volgt op onze polikliniek. Er zijn ook enkele specifieke spreekuren waar u in overleg met uw behandelaars terecht kunt.

Eén van de behandelmogelijkheden binnen het revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek is telebehandeling: het behandelen op afstand.
Een voorbeeld hiervan is beeldbellen bij een afspraak met uw revalidatiearts. Een ander voorbeeld is het gebruik maken van telerevalidatie, waarbij u traint in uw eigen omgeving en de therapeut u op afstand begeleidt.

Aandoeningen

Specialisten Zenuwziekten en spierziekten

Meer Specialisten