Scoliose

U heeft gehoord dat uw kind een scoliose heeft. Dat is schrikken. Als ouder wilt u zo goed mogelijk geïnformeerd zijn en wellicht de ervaring van andere ouders lezen. Op deze pagina over scoliose bij kinderen hebben we alles voor u op een rijtje gezet.

Een scoliose is een zijwaartse bocht van de wervelkolom. Tijdens de groei van uw kind kan deze bocht erger worden waardoor er mogelijk klachten ontstaan. Bijvoorbeeld pijn in de rug of moeite met ademhalen. Scoliose is soms al bij de geboorte aanwezig, maar wordt meestal pas zichtbaar als uw kind in de groei is, zo tussen het 10e en 15e jaar. En daar was u niet op voorbereid. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat u als ouder veel vragen heeft en proberen die hier zo goed mogelijk te beantwoorden.

Door de scoliose zat mijn rechterlong bekneld
IMG 2058 Klein

Max

Als je denkt dat je een scoliose hebt, is het belangrijk dat je snel aan de bel trekt. Hoe eerder hoe beter zelfs. Dit weet Max Looman (21 jaar) als geen ander.

Lees het verhaal van Max
Nooit ‘dat meisje met pijn’ willen zijn
Noor Update 4 2 Bijgesneden

Noor

Al sinds haar twaalfde komt Noor (19) vanwege haar scoliose bij dokter Philip Horsting, orthopeed in de Sint MaartensKinderkliniek.

Lees het verhaal van Noor

Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen over scoliose

Kinderen met scoliose reizen gemiddeld 71 km naar onze Kinderkliniek
Van onze scoliosepatiënten is 76% vrouwelijk
In onze Kinderkliniek worden jaarlijks 100 kinderen aan een scoliose geopereerd
Onze orthopeden zien jaarlijks 1150 kinderen met een scoliose

Neem contact met ons op voor al uw vragen over scoliose


Neem contact met ons op

Vul uw gegevens in en wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op