Menu

De Sint Maartenskliniek hecht veel waarde aan een goede relatie en samenwerking met onze verwijzers. Daarom zijn we graag bereikbaar voor vragen, en willen we huisartsen en specialisten op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen onze kliniek.

De Sint Maartenskliniek is een ziekenhuis dat als enige in Nederland volledig gespecialiseerd is in houding en beweging. Patiënten kunnen bij ons terecht voor behandeling van eenvoudige tot zeer complexe aandoeningen.

Bent u een patiënt en wilt u weten hoe u bij ons in behandeling komt? Klik dan hier om naar onze pagina over het maken van een afspraak te gaan.

Bent u verwijzer uit de eerste of tweede lijn? Klik op het gewenste specialisme voor meer informatie, hoe u uw patiënt op de juiste manier naar de Sint Maartenskliniek kunt verwijzen en welke nummers u kunt bellen voor direct intercollegiaal contact.

Uit het hele land worden patiënten naar ons doorverwezen voor behandeling van zeldzame aangeboren afwijkingen en groeistoornissen, revisiechirurgie bij kunstgewrichten en reconstructieve chirurgie aan de wervelkolom en uiteraard ook minder complexe aandoeningen. Meer informatie over dit specialisme

Wachttijden

Bekijk de actuele wachttijden voor orthopedie

Verwijzen

Bent u huisarts, dan kunt u uw patiënt aanmelden voor een behandeling bij de Sint Maartenskliniek via Zorgdomein > Orthopedie
Bent u een verwijzende specialist, dan kunt u uw patiënt schriftelijk verwijzen of contact zoeken via onderstaande contactinformatie.

Intercollegiaal overleg

Directe doorverwijzing voor opname/intercollegiaal overleg:

 • Nijmegen: (024) 365 98 08
 • Woerden: (024) 365 93 73

Voor vragen over afspraken van uw patiënten,

 • Huisartsen spreekuur: (024) 365 93 80

Faxnummer

Per fax zijn wij bereikbaar via nummer (024) 365 96 98.

Spoedverwijzing Acute zorgpoli

Voor een consult op onze Acute zorgpoli kunt u patiënten aanmelden via telefoonnummer (024) 365 93 91.

Patiënten kunnen worden verwezen voor acute orthopedische zorg in de volgende situaties:

 • Laag energetisch trauma
 • Contusie
 • Distorsie
 • Kleine fractuur
 • Geïsoleerde wervelfractuur
 • Peesletsel
 • Snijwond/schaafwond
 • (Wond)controle na operatie in de Sint Maartenskliniek
 • Arthritis
 • Osteomyelitis
 • Overige orthopedische aandoeningen die met redelijke spoed gezien moeten worden met lage co-morbiditeit
 • Let op: trauma-heupfractuur wordt in de Sint Maartenskliniek niet behandeld vanwege de vaak aanwezige hoge co-morbiditeit.

De patiënt dient een geldige zorgpas en identiteitsbewijs mee te nemen.

Kinderen en jongeren met klachten op het gebied van houding en beweging kunnen bij de Sint MaartensKinderkliniek terecht voor een uitgebreid aanbod aan behandelingen. Op onze locatie Boxmeer is de Sint MaartensKinderkliniek gevestigd, maar patiënten uit de regio Nijmegen kunnen ook worden gezien op speciale kinderpoli's op onze locatie in Nijmegen.
Meer informatie over dit specialisme

Wachttijden

Bekijk de actuele wachttijden voor kinderzorg

Verwijzen

Bent u huisarts, dan kunt u uw patiënt aanmelden voor een behandeling bij de Sint Maartenskliniek via Zorgdomein:

 • Zorgdomein > Orthopedie > Kinderorthopedie
 • Zorgdomein > Reuma > Kinderreuma of jeugdreuma
 • Zorgdomein >Revalidatiegeneeskunde > Kinder/jeugdrevalidatie

Ons behandelaanbod kinderzorg is ook vermeld in Zorgdomein onder Maasziekenhuis Pantein. Bent u een verwijzende specialist, dan kunt u uw patiënt schriftelijk verwijzen of contact zoeken via onderstaande contactinformatie.

Intercollegiaal overleg en spoedverwijzingen

 • Kinderorthopedie: (0485) 84 62 65

Faxnummer

Per fax zijn wij bereikbaar via:

 • Kinderreumatologie (024) 365 96 65
 • Kinderrevalidatie (024) 352 81 16

Reumatische aandoeningen hebben directe gevolgen voor het dagelijks leven van de patiënt. De reumacentra van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen en Woerden bieden daarom hoogwaardige zorg die niet alleen bestaat uit het bestrijden van de reumatische ziekte maar ook uit het leren omgaan met de gevolgen voor de woon,- leef- en werksituatie. Naast onze centra in Nijmegen en Woerden hebben we poliklinieken Reumatologie in Panningen, Geldrop, Boxmeer en in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. Meer informatie over dit specialisme

Wachttijden

Bekijk de actuele wachttijden voor reumatologie

Verwijzen

Bent u huisarts, dan kunt u uw patiënt aanmelden voor een behandeling bij de Sint Maartenskliniek via Zorgdomein > Reumatologie.
Ons behandelaanbod reumatologie in het CWZ, is ook vermeld in Zorgdomein onder CWZ. Bent u een verwijzende specialist, dan kunt u uw patiënt schriftelijk verwijzen of contact zoeken via onderstaande contactinformatie.

Intercollegiaal overleg en spoedverwijzingen

Directe huisartsenlijn/intercollegiaal overleg:

 • Nijmegen: (024) 365 92 79
 • Woerden: (024) 365 92 26

Faxnummer

Per fax zijn wij bereikbaar via (024) 365 97 43.

Het revalidatiecentrum van de Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in zowel kinder- als volwassenenrevalidatie. Wij streven ernaar patiënten met een al dan niet aangeboren stoornis zo optimaal mogelijk te laten functioneren in de maatschappij. Zelfstandigheid en sociale participatie zijn daarbij kernbegrippen. We zorgen ervoor dat de patiënt zijn eigen grenzen verlegt.
Meer informatie over dit specialisme.

Wachttijden

Bekijk de actuele wachttijden voor revalidatiegeneeskunde

Verwijzen

Bent u huisarts, dan kunt u uw patiënt aanmelden voor een behandeling bij de Sint Maartenskliniek via Zorgdomein > Revalidatiegeneeskunde
Bent u een verwijzende specialist, dan kunt u uw patiënt schriftelijk verwijzen of contact zoeken via onderstaande contactinformatie.

Intercollegiaal overleg en spoedverwijzingen

 • Revalidatiearts/intercollegiaal overleg: (024) 365 94 12

Faxnummer

Per fax zijn wij bereikbaar via (024) 365 96 18.

Voor patiënten met chronische pijnklachten aan het bewegingsapparaat kan een pijnbehandeling wellicht een oplossing zijn. Meer informatie over dit specialisme

Wachttijden

Bekijk de actuele wachttijden voor Pijnbestrijding

Verwijzen

Patiënten die een actuele behandelrelatie hebben met het pijnbehandelcentrum van de Sint Maartenskliniek, of vanuit de tweedelijn worden doorverwezen, kunnen via intercollegiaal telefonisch overleg ((024) 365 91 26 en (024) 327 25 40) of e-mail worden verwezen.

Als u vragen heeft over een verwijzing vanuit de eerste lijn, kunt u telefonisch contact zoeken via: (024) 365 96 59 of per e-mail. Per fax zijn wij bereikbaar via (024) 365 94 87.

Het verzenden van persoonlijke informatie via internet brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Vanwege privacybescherming adviseren we u om geen specifieke medische- of persoonsgegevens te vermelden.

Naast conventionele opnames kunnen patiënten op onze afdeling radiologie terecht voor de volgende onderzoeken: artrografie, MRI-onderzoek (knie en LWK), CT-onderzoek, echografie van het musculo skeletale systeem NACD (Needle Aspiration of Calcific Deposit N.E.P. (Nettoyage Epicondylitis Percutaan) en bursitis trochanterica onder echogeleiding. Behalve voor foto's van het bewegingsapparaat zijn patiënten ook welkom voor radiodiagnostiek van bijvoorbeeld de thorax.
Meer informatie over dit specialisme

Wachttijden

Bekijk de actuele wachttijden voor Radiologie

Intercollegiaal overleg en opvragen uitslagen

 • Telefoonnummer: (024) 365 92 59 en e-mail. Het verzenden van persoonlijke informatie via internet brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Vanwege privacybescherming adviseren we u om geen specifieke medische- of persoonsgegevens te vermelden.
 • Faxnummer: (024) 365 96 58.

Het bedrijfsonderdeel Farmacie van de Maartenskliniek heeft twee takken: de Klinische apotheek en de Maartensapotheek.
Meer informatie over dit specialisme

Vragen en overleg

 • Klinische apotheek, telefoonnummer (024) 365 91 68, e-mail en faxnummer (024) 365 91 69. Het verzenden van persoonlijke informatie via internet brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Vanwege privacybescherming adviseren we u om geen specifieke medische- of persoonsgegevens te vermelden.
 • Poliklinische apotheek (Maartensapotheek), telefoonnummer (024) 365 96 77, faxnummer (024) 365 98 27.
 • Voor uitzonderingsgevallen buiten de openingstijden, weekeinden en feestdagen is de dienstdoende apotheker bereikbaar via de Centrale Receptie:
  (024) 365 99 11.

Heeft u een algemene vraag, bijvoorbeeld over het verwijzen via Zorgdomein, dan kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor verwijzers via verwijzers@maartenskliniek.nl. Het verzenden van persoonlijke informatie via internet brengt altijd een bepaald risico met zich mee. Vanwege privacybescherming adviseren we u om geen specifieke medische- of persoonsgegevens te vermelden.

Nieuwsbrief

U kunt zich ook abonneren op de digitale verwijzersnieuwsbrief van de Sint Maartenskliniek: