Alles over verwijzen

Zowel huisartsen als en medisch specialisten kunnen naar ons verwijzen. Hoe u dat best kunt doen leest u hieronder.

> Teleconsultatie en intercollegiaal overleg

> Verwijzen voor huisartsen

> Verwijzen voor medisch specialisten

 

Alle telefoonnummers en e-mailadressen voor verwijzingen, afspraken en overige zaken vindt u hier

Teleconsultatie en intercollegiaal overleg

Twijfelt u over de noodzaak om een patiënt te verwijzen of heeft u een andere medische vraag over een nieuwe patiënt? Dan kunt u gebruik maken van onze intercollegiale overleglijnen of onze medisch specialisten raadplegen via teleconsultatie in ZorgDomein. U krijgt snel een antwoord op uw vraag.

Teleconsultatie
Met teleconsultatie stelt u als huisarts digitaal uw vraag aan de medisch specialist. Zo kunt u eenvoudig en laagdrempelig ruggespraak met een specialist houden zonder dat een verwijzing nodig is. De patiënt hoeft zijn eigen risico hiervoor niet aan te spreken.
Let op: voor spoedgevallen is teleconsultatie niet geschikt.

Snel en efficiënt via ZorgDomein
Deze optie is te vinden op ZorgDomein onder het menu Zorgvraag > Teleconsultatie en onder Medisch Specialistische zorg. Wij bieden teleconsultatie aan voor orthopedie, reumatologie en revalidatie.
U vult in ZorgDomein het formulier in en in principe krijgt u binnen 3 werkdagen antwoord van de specialist.

 

ZorgDomein voor Huisartsen en Bedrijfsartsen

Wij maken gebruik van ZorgDomein om de verwijzingen efficiënt, veilig en snel te kunnen verwerken. Uw verwijzingen ontvangen wij graag via deze weg. 

Wanneer kunt u verwijzen naar onze afdeling orthopedie? Maak gebruik van de online verwijshulp.

Ons aanbod vindt u onder ZorgDomein via Medisch Specialisme / Orthopedie, Reumatologie of Revalidatie. Het aanbod is zichtbaar onder onze verschillende locaties: Nijmegen, Woerden, Boxmeer, Geldrop en Ede, Barneveld en Veenendaal.

Bij ons Pijnbehandelcentrum en het Loop Expertise Centrum kunnen patiënten alleen terecht door een verwijzing via (Sint Maartenskliniek) medisch specialisten. U kunt naar deze afdelingen niet direct verwijzen.

Uw verwijzing

Wij verzoeken u een duidelijke vraagstelling met diagnose en bijhorende verslagen als bijlage toe te voegen aan de verwijzing.
Alle verwijzingen worden eerst getrieerd, hiervoor sturen wij eventueel een aanvullende vragenlijst naar patiënt en/of laten we medische verslagen opvragen.

Digitale terugkoppeling

Na bezoek van een patiënt aan de Sint Maartenskliniek krijgt u van ons een digitaal verslag via Edifact. Werkt dit bij u niet? Kijk hier wat u kunt doen om dit op te lossen.

 

Medisch Specialisten

Bent u medisch specialist en wens u een casus voor te leggen of een patiënt te verwijzen? Uw vragen of verwijzingen worden met de hoogste prioriteit in behandeling genomen.

Stuur uw verwijzing per email via een beveiligde verbinding (bv Zivver etc).

Bent u bedrijfsarts? Dan kunt u ook (laten verwijzen onder name van) via ZorgDomein.