WAARRR Symposium

Click & Connect: Samen op weg naar herstel

Het symposium voor professionals die als activiteitentherapeut of -begeleider werkzaam zijn binnen revalidatie, resocialisatie en re-integratie.

Tijdens het symposium bieden we je diverse lezingen en workshops aan die je meenemen in de nieuwe inzichten in ons vak.

Het symposium is bedoeld voor alle activiteitentherapeuten en -begeleiders in revalidatie, verpleeghuizen, psychiatrie en activiteitencentra.

 

09.45 - 10.00

Opening

Dagvoorzitter Gérard Hendriks, hoofddocent Hogeschool Arnhem en Nijmegen

10.00 - 10.45

Speeddate met stellingen

 

10.45 - 11.15

Lezing 'Netwerken, oude wijn in een nieuwe zak'

Rob Snoeij, psychiater

11.15 - 11.30

Pauze

 

11.30 - 12.00

Workshop ronde 1

 
12.00 - 12.30

Workshop ronde 2

 

12.30 - 13.15

Lunch met informatie stands

 

13.15 - 13.30

Energizer/Oppepper

 

13.30 - 14.00

Lezing 'Samen bouwen aan vertrouwen'

Tijn van Diemen, GZ-psycholoog, unit dwarslaesie Sint Maartenskliniek

14.00 - 14.30 Workshop ronde 3  

14.30 - 15.00

Workshop ronde 4

 

15.00 - 15.15

Pauze

 

15.15 - 16.00

Lezing 'Samen veerkrachtig de toekomst in'

Niek van den Adel, ervaringsdeskundige, keynotespreker en schrijver

16.00 - 16.15 

Afsluiting met borrel

 

Lezing 'Netwerken, oude wijn in een nieuwe zak' door Rob Snoeij, psychiater
Psychiatrie is een vak met nieuwe ontwikkelingen, dat daarmee de maatschappij ontwikkeling volgt. Rob gaat in deze lezing een blik in de tijd geven en dit verder uitdiepen.

Lezing 'Samen bouwen aan vertrouwen' door Tijn van Diemen, GZ-psycholoog, unit dwarslaesie Sint Maartenskliniek
Vertrouwen speelt een belangrijke rol in het leven van ons allemaal. Het hebben van vertrouwen wordt echter nog belangrijker wanneer mensen geconfronteerd worden met een ziekte of aandoening; vertrouwen is namelijk een van de belangrijkste voorspellers hoe mensen uiteindelijk om zullen gaan met hun ziekte of aandoening. Wil je weten hoe je het vertrouwen van jouw patiënten/cliënten kunt vergroten? Kom dan naar dit symposium!

Lezing 'Samen veerkrachtig de toekomst in' door Niek van den Adel, ervaringsdeskundige, keynotespreker en schrijver
Niek van den Adel komt ons wederom inspireren met zijn verhaal, uiteraard met nieuwe inhoud. Dit keer over verbinding en veerkracht. Een inspirerend verhaal met lessen uit zijn professionele en persoonlijke leven over hoe om te gaan met verandering. Hoe ontwikkel je veerkracht zodat de persoon in kwestie weerbaarder wordt voor verandering en wendbaar door het leven gaat? Welke rol speelt zingeving, samenwerking en ieders fysieke gesteldheid? Wat valt er te leren van iemand die op 28-jarige leeftijd zijn leven compleet opnieuw moest inrichten? Niet meer de gebaande paden kunnen lopen, maar op zoek naar een nieuwe verbinding met de mensen om zich heen en met zichzelf. Het wordt een verhaal met een lach en een traan waarin alle workshops en de hele dag tot een logisch geheel worden samengevat. 

Workshop Mentale Veerkracht door Bjorn Canfijn, Manager Kwaliteit en Ontwikkeling, Careflex Zorg Groep
Stressvolle situaties zorgen voor focus op negatieve gevoelens. Door deze focus ontstaat er weinig ruimte om te ontwikkelen en oplossingen te bedenken. Wat is stress? Waar komt deze vandaan en welke uitdaging kun je aangaan? In deze workshop krijg je een beeld waarbij je in interactie met de ander helpend kunt zijn voor de ander en voor jezelf.

Workshop Zingeving door Jolanda Vilerius, geestelijk begeleider,  neurorevalidatie Sint Maartenskliniek en Anne ten Böhmer, stagiaire activiteitentherapie Sint Maartenskliniek
In deze workshop ga je je eigen levensboom maken en ontdekken wat de verschillende (onder)delen van de boom over jou zeggen.

Workshop Samenwerken door Cora van Hien, activiteitenbegeleider Noorderboog Zorggroep
Een Tangram is een Chinese puzzel die uit 7 delen (Tans) bestaat en die samen een vierkant vormen. Je kunt er verschillende figuren van maken. Samen met de groep waar je bent ingedeeld ga je verschillende figuren maken. Welke rol neem je in het geheel? Neem je het voortouw of volg je de rest? Samenwerken, communicatie en vertrouwen zijn belangrijk in dit spel.

Workshop Yucelmethode door Saniye Yucel-Ozturk, directeur en trainer Yucelmethode
Bij de Yucelmethode bouw je met gekleurde blokken een visuele weergave van uw huidige en gewenste levenssituatie. De methode activeert mensen om vanuit eigen regie, kracht en wensen te bouwen aan herstel. De Yucelmethode sluit goed aan bij mensen voor wie taal, overzicht, inzicht en soms ook motivatie ingewikkeld is. De hulpverlener heeft hierin een ondersteunende en faciliterende rol. De workshop geeft een korte introductie in de methode.

Deelname en kosten
Ben je erbij? Wat leuk! Meld je dan aan door op onderstaande button te klikken. De kosten voor deelname aan het symposium bedragen € 95,- p.p. Je ontvangt hiervan een factuur. Moet je onverhoopt je inschrijving annuleren, doe dit dan vóór 25 oktober 2022. Je krijgt je inschrijfkosten dan terugbetaald. Hierna moet je de inschrijfkosten betalen. Wel kan je een vervanger in jouw plaats laten deelnemen. 

Locatie
Sint Maartenskliniek, Hengstdal 3, 6574 NA Ubbergen (bij Nijmegen). Conferentiezaal Klompenwaard. Je bereikt Conferentiezaal Klompenwaard door vanaf de centrale ingang de trap of lift te nemen naar de 2e verdieping.

Parkeren
Het ziekenhuis is gemakkelijk bereikbaar met de trein. Vanaf het Centraal Station Nijmegen rijden bussen naar de Sint Maartenskliniek. De Sint Maartenskliniek beschikt over beperkte parkeercapaciteit op het terrein. Wij adviseren je om per openbaar vervoer te komen of zoveel mogelijk gezamenlijk te reizen. Kom je met de auto, dan kan je parkeren in de parkeergarage. Ook motoren, brommers en scooters kunnen hier gestald worden. Wanneer je de ondergrondse parkeergarage verlaat, kom je in de aankomsthal aan.

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met de Maartensacademie via e-mail: maartensacademie@maartenskliniek.nl of door te bellen naar het telefoonnummer: (024) 365 97 19. Kijk voor meer informatie over activiteitentherapie bij de Sint Maartenskliniek op onze website.

Ja, ik ben erbij!